ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Μπάχαλο με το αν θα το δώσει τελικά η κυβέρνηση

Παίρνει πίσω το κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση και βυθίζει κι άλλο στην κρίση τους Έλληνες πολίτες.
Κοινωνικό μέρισμα: Μπάχαλο με το αν θα το δώσει τελικά η κυβέρνηση

Κοινωνικό μέρισμα: Για ακόμα μια φορά η Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και σε μια εποχή γενικευμένης οικονομικής κρίσης λόγω των ραγδαίων αυξήσεων στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών…

Φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να δώσει το κοινωνικό μέρισμα στις ευάλωτες ομάδες και δημιουργεί συνθήκες ανέχειας για χιλιάδες νοικοκυριά.

Η ακρίβεια σαρώνει την ενέργεια και ήδη φαίνεται στην τσέπη των καταναλωτών αφού το κόστος των προϊόντων εκτοξεύεται. Το κοινωνικό μέρισμα θα πήγαινε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμός σε χαμηλοσυνταξιούχους και ορισμένες άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση με πρόσχημα τα έκτακτα μέτρα στήριξης, που πρέπει να λάβει η χώρα για τις βιβλικές καταστροφές σε Εύβοια, Λάρισα και Πήλιο δείχνουν έτοιμοι να «κόψουν» την έξτρα οικονομική βοήθεια στους πολίτες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει πως η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος παραμένει «ανοιχτή», με τους αρμόδιους να τονίζουν πως εάν υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον καθορισμένο στόχο, τότε θα δοθεί και έξτρα ενίσχυση.

Έτσι, είναι αρκετά πιθανό το κοινωνικό μέρισμα να ακυρωθεί λόγω των πακέτων στήριξης και τα νοικοκυριά να μείνουν για άλλη μία φορά αντιμέτωπα με τις καταστροφικές συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικό μέρισμα: Μπάχαλο με το αν θα το δώσει τελικά η κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.