ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πόσα ακόμα «αυτογκόλ» είναι διατεθειμένη να δεχτεί λόγω του αλαζόνα Άδωνι;

Η κυβέρνηση μπορεί να κάλυψε τις εξοργιστικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη, άλλα το κλίμα είναι βαρύ για τον αδιόρθωτο υπουργό
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πόσα ακόμα «αυτογκόλ» είναι διατεθειμένη να δεχτεί λόγω του αλαζόνα Άδωνι;

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δύο είναι τα δεδομένα στη ΝΔ, όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Το πρώτο είναι ότι κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να τον «κουνήσει» από τη θέση του, πόσο μάλλον να τον αποπέμψει για την άθλια δήλωση ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη που θα αποδοθεί στο ζήτημα των Τεμπών.

Ο υπουργός Εργασίας είναι για 8 συναπτά έτη αντιπρόεδρος της ΝΔ και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του πτέρυγα υποστηρικτών στο κόμμα, που αποτελείται από ακραίους νεοφιλελεύθερους και όσους βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής των «ορφανών» του ΛΑ.Ο.Σ. Και αυτή είναι μια διόλου αμελητέα πτέρυγα.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η σταδιοδρομία του Άδωνι Γεωργιάδη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα επικοινωνιακά αυτογκόλ, που φυσικά δεν στοιχίζουν μόνο στον ίδιο, άλλα και στο κόμμα του. Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος πολιτικός της ΝΔ που να φέρνει τόσο συχνά σε δύσκολη θέση το Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρώτα τον Άδωνι στο μυαλό του, όταν έλεγε στο υπουργικό συμβούλιο «να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε». Αυτή τη φράση του πρωθυπουργού υπενθύμισε με νόημα ο Παύλος Μαρινάκης στον Άδωνι, ο οποίος λόγω υπέρμετρης αλαζονείας, επιπολαιότητας και παρορμητικότητας, δεν μπορεί με τίποτα να φιλτράρει τις χυδαίες και προκλητικές δηλώσεις που κάνει κάθε τόσο.

Ο Παύλος Μαρινάκης μπορεί να κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εργασίας, άλλα η μεγάλη ζημιά είχε γίνει. Και τα επικοινωνιακά τρικ δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Το ότι η κυβέρνηση άρον – άρον «σύρθηκε» για να αποδεχθεί τη σύσταση Εξεταστικής που πρότεινε το ΚΚΕ για τα Τέμπη, φανερώνει τον πανικό που προκλήθηκε. Μεγάλη εσωκομματική μουρμούρα ξέσπασε λόγω του νέου αυτογκόλ Γεωργιάδη. Από εκεί που όλος ο κόσμος ήταν στραμμένος στον «εμφύλιο» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις κατάφερε με μία και μόνο δήλωση να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής – μαζί με το Μαξίμου που δείλιασε για ακόμη μια φορά να πάρει σαφείς αποστάσεις και να τον αποπέμψει.

Όσες φορές και αν του τραβήξουν το «αυτί», ο Άδωνις δεν βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει. Και αν το κάνει – θα το κάνει για λίγο καιρό και μετά πάλι θα «μεγαλουργήσει». Αυτή είναι η φύση του. Είναι πάντα κυνικός, ανάλγητος και πέρα από το να ξεκατινιάζεται με τους ιδεολογικούς του αντιπάλους, λατρεύει να προκαλεί και τον κόσμο.

Εκείνη η «παλαιοδεξιά» πτέρυγα που παραμένει στη ΝΔ και ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες που παραδόθηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι βέβαιο πως περνάει ντροπιαστικά δύσκολες ώρες με τα καμώματα του Άδωνι. Οι προσβλητικές δηλώσεις του Γεωργιάδη για το ευαίσθητο θέμα των Τεμπών, είναι ασήκωτες για το αδιαμφισβήτητο ήθος των «παλαιοδεξιών». Και τίποτα δεν προμηνύει ότι ο Άδωνις θα μάθει να ζυγίζει τα λόγια του πριν μιλήσει.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, τελικά πόσα αυτογκόλ είναι διατεθειμένη να δεχθεί η κυβέρνηση για να σταματήσει να «νταντεύει» τον Άδωνι; Πόση «ζημιά» θα σηκώσει για χάρη του; Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι το ίδιο αλαζόνας με τον Άδωνι, μπορεί να έχει επιδείξει την ίδια αναισθησία για τα Τέμπη, μπορεί να δείχνει συνέχεια διάθεση να καλύπτει τον υπουργό Εργασίας, όμως για τον πρωθυπουργό είναι κόκκινη γραμμή τα επικοινωνιακά φάουλ που σε κάνουν πρωτοσέλιδο για μέρες. Ο Άδωνις είναι ένα εξαιρετικά ζημιάρικο «εξάρτημα» για την κυβερνητική μηχανή. Και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλους προβληματισμούς στο Μαξίμου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πόσα ακόμα «αυτογκόλ» είναι διατεθειμένη να δεχτεί λόγω του αλαζόνα Άδωνι;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.