ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Ανοικτό τζαμί με μεγάφωνο! (vid)

Τη στιγμή που οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς, στην Κομοτηνή ένα τζαμί είναι ανοικτό και μάλιστα ακούγονται οι προσευχές από τα μεγάφωνα.
Κομοτηνή: Ανοικτό τζαμί με μεγάφωνο! (vid)

Τη στιγμή που οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς, στην Κομοτηνή ένα τζαμί είναι ανοικτό και μάλιστα ακούγονται οι προσευχές από τα μεγάφωνα.

Εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από χρήστη του Facebook, το οποίο δείχνει ένα τζαμί στην Κομοτηνή στις 7 Απριλίου να είναι ανοικτό και ακούγεται από τα μεγάφωνα η προσευχή! «Ακούστε τον Χότζα», λέει χαρακτηριστικά.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές, μάλιστα μια εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Στην κορύφωση δηλαδή του Θείου δράματος και στη σημαντικότερη εορτή της Ορθοδοξίας. Την Ανάσταση του Κυρίου.

Δεν μπορεί κανείς να μπει καν σε συζήτηση αν είναι σωστό ή όχι είναι να λειτουργεί ένα τζαμί ή όχι. Ειδικά στην Κομμοτηνή όμως, η μουσουλμανική μεινότητα έχε πάρει όλο τον… αέρα που ήθελε. Το να αψηφάται εκεί μια κυβερνητική απόφαση, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, προκαλεί ερωτήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΦΕΚ έχει η προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη απορία, ειναι πως τέτοια φαινόμενο δεν βγαίνουν προς τα έξω. Πως δηλαδή σε ότι αφορά την εκκλησία η… παρατυπία γίνεται πρώτο θέμα, κι εδώ περνά στα ψιλά.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κομοτηνή: Ανοικτό τζαμί με μεγάφωνο! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.