ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τα πλοία και τα ταξίδια στα νησιά

Κορονοϊός: Από αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες ταξιδεύουν στα νησιά, με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να κάνουν τους σχετικούς ελέγχουν στα πλοία.
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τα πλοία και τα ταξίδια στα νησιά

Κορονοϊός: Από αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες ταξιδεύουν στα νησιά, με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους στα πλοία.

Κορονοϊός: Ειδικότερα, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, καθώς και στα θαλάσσια ταξί, από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

-Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

-Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί, είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

-Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι έως 12 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009), ενώ για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009), η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

Από τις ως άνω υποχρεώσεις εξαιρούνται:

-Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

-Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

-Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατάς Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

-Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: 2.938 κρούσματα – 7 νεκροί – 135 διασωληνωμένοι

Αυτός είναι ο μαστροπός αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ που εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη

Survivor: Ξέσπασε η Μαριαλένα στη Μαλέσκου – Τι είπε για τους Amigos – Με ποιους δε μιλιέται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τα πλοία και τα ταξίδια στα νησιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.