ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα

O κορονοϊός συνεχίζει να είναι ένα βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Έτσι φέτος τα Χριστούγεννα λογικά θα γίνουν στην χώρα μας με περιοριστικά μέτρα, χωρίς όμως lockdown.
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα

O Κορονοϊός συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο της ζωής μας, έτσι και τα φετινά Χριστούγεννα θα γίνουν με μέτρα.

Kορονοϊός: Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής παρά τα πολλά κρούσματα να γίνει lockdown. Ενώ πολλά στελέχη από την κυβέρνηση στις δημόσιες τοποθετήσεις του ισχυρίζονται πως δεν θα υπάρχουν λογικά μεγάλες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενόψει και των εορτών.

Έτσι αν δεν υπάρξει όντως κάποια μεταβολή στα ταξίδια θα υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί κίνησης. Θα μπορούν με αυτοκίνητο να μετακινηθούν εκτός νομού, τόσο οι εμβολιασμενοι όσο και οι ανεμβολίαστοι.

Όμως η κατάσταση είναι διαφορετική αν κάποιος χρησιμοποιήσει πλοίο, αεροπλάνο ή ΚΤΕΛ για να πάει στον προορισμό του.

Έτσι ελεύθερα μπορούν να μετακινηθούν με αυτά όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει. Με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους.

Ενώ οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα, με αρνητικό rapid test. Μία σημαντική αλλαγή είναι στο πως μπορούν να ταξιδέψουν πλέον οι ανήλικοι με ΚΤΕΛ ή τρένο.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, τα παιδία 12 ως 17 ετών μπορούσαν να το πράξουν αν έκαναν rapid test, ενώ αυτά από 4 ως 12 με self test. Πλέον από τις 05/11 και οι 12 ως 17 μπορούν να κάνουν self test.

Όσον αφορά τώρα την χρήση μάσκας αυτή είναι υποχρεωτική παντού για όλους. Εκτός από τα άτομα που λόγω προβλημάτων υγείας δεν πρέπει να την φοράνε. Όπως και τα παιδιά από τεσσάρων ετών και κάτω.

Τέλος για να ταξιδέψει κάποιος με αυτοκίνητο πρέπει στο ΙΧ να βρίσκονται ως τέσσερα άτομα και να φοράνε μάσκα. Δηλαδή ο οδηγός και άλλα τρία. Περισσότερα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν αν είναι γονείς με παιδιά. Τα οποία αν είναι κάτω από 18 ετών χρειάζεται να έχουν ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο.

Oπότε μέχρι τώρα αυτά ισχύουν για όσους θέλουν να περάσουν τις γιορτές στον τόπο διανομής τους, με την ελπίδα τουλάχιστον να μην υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.