ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αύξηση 66% των διασωληνωμένων μέσα σε ένα μήνα – Πάμε για νέα lockdown;

Τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα εδώ και κάποιες μέρες έχουν αυξηθεί αρκετά, με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε μεγάλο βαθμό
Κορονοϊός: Αύξηση 66% των διασωληνωμένων μέσα σε ένα μήνα – Πάμε για νέα lockdown;

Κορονοϊός: Πιέζεται ξανά το σύστημα υγείας μετά από την αύξηση των κρουσμάτων του ιού ενώ σε κάποιες περιοχές αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας.

Κορονοϊός: O καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε προβλέψεις για 6500 κάποια στιγμή, περίπου στα τέλη του ερχόμενου Οκτώβρη.

Αυτή την στιγμή οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν φτάσει τους 226, δηλαδή υπάρχει αύξηση 66%, σε σχέση με τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα ελεγχόμενη στην Αττική, με το «Σωτηρία» να έχει αναλάβει τους περισσότερους που έχουν νοσήσει και τον «Ευαγγελισμό» να ακολουθεί.

Στις επόμενες 10-12 ημέρες θα φανεί και το αποτύπωμα σε επίπεδο νοσηλειών. Αντίθετα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τα νοσοκομεία της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα νοσηλεύονται αυτή την εποχή 182 ασθενείς, από τους οποίους οι 25 σε ΜΕΘ.

Με το βάρος να έχει πέσει στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανιών ιδιαίτερα. Η Κρήτη τις τελευταίες 11 μέρες έχει καταγράψει περισσότερα από 4.000 κρούσματα, με τα περισσότερα να υπάρχουν στο Ηράκλειο και στην συνέχεια στο Ρέθυμνο.

Οι αριθμοί των λοιμώξεων στην χώρα θυμίζει… Μάρτιο. Τότε που η επιδημιολογική κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή και ο ιός βρισκόταν στην κορύφωση του. Με την διαφορά πως τότε διενεργούνταν αρκετά λιγότεροι έλεγχοι.

Αν κάτι ανησυχεί, είναι οι ανοδικές τάσεις σκληρών δεικτών όπως οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Πέμπτη (12/8)

ΠΑΟΚ – Μποέμιαν: Ματς «τελικός» για τον Δικέφαλο στην Τούμπα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αύξηση 66% των διασωληνωμένων μέσα σε ένα μήνα – Πάμε για νέα lockdown;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.