ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η 3η δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Τι απαντά ο Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, δεν ήξερε αν πρέπει κάποιος να κάνει και την τρίτη δόση από το εμβόλιο για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Κορονοϊός: Υποχρεωτική η 3η δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Τι απαντά ο Πλεύρης

Κορονοϊός: Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του μίλησε για το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση από το εμβόλιο για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα». Εκεί τόνισε πως στις εκκλησίες υπάρχουν μέτρα προστασίας, όχι για να τιμωρήσουν τους πιστούς.

Αντίθετα τα εφαρμόζουν ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία για όσους θα πάνε εκεί. Ειδικοί όταν υπάρχουν εορτές και ο κόσμος σπεύδει εκεί σε μεγάλο αριθμό και τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα γι’ αυτούς.

Για όσους είναι εμβολιασμένοι σημείωσε ότι κολλάνε, απλά τα μέτρα δεν ισχύουν για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, γιατί ή σπάνια νοσούν ή ακόμα πιο σπάνια νοσούν με βαρύ τρόπο.

Τόνισε επίσης πως άνθρωποι εμβολιασμένοι που φεύγουν από την ζωή είναι όσοι είναι από 75 και πάνω με άλλα νοσήματα, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο χάνουν την ζωή τους και σε μικρότερη ηλικία.

Ακόμα έκανε γνωστό πως στις ΜΕΘ το 87% των ανθρώπων είναι μη εμβολιασμένοι και μόλις το 13% εμβολιασμένοι.

Τώρα όσον αφορά το αν θα είναι υποχρεωτικό να κάνει κάποιος την τρίτη δόση, για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του είπε πως εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Συνεννοούμαστε με την Ευρώπη για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την τρίτη δόση που είναι απαραίτητη, Γιατί για να ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της μία χώρα. Το όλο θέμα θα συζητηθεί μέσα στο Δεκέμβριο».

Είναι πραγματικά τραγικό, να μην ξέρουν ακόμη στην κυβέρνηση, αν τα πιστοποιητικά θα έχουν τελικά ημερομηνία λήξης, κάθε πότε και πώς θα ανανεώνονται…
ενώ εξακολουθούν, να μην σέβονται τους υγειονομικούς οι οποίοι είναι αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, εκφράζοντας με κάθε τρόπο σοβαρές – στοιχειοθετημένες ανησυχίες και προβληματισμούς.

Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός – Γιαννακός: Να επιστρέψουν οι 7.000 υγειονομικοί που είναι σε αναστολή με 2 rapid test

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Υποχρεωτική η 3η δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Τι απαντά ο Πλεύρης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.