ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Πληθαίνουν οι φωνές για παράταση μίας εβδομάδας!

Οι γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μπορεί να φέρουν νέα παράταση στο lockdown στην Αττική σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.
Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Πληθαίνουν οι φωνές για παράταση μίας εβδομάδας!

Οι γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μπορεί να φέρουν νέα παράταση στο lockdown στην Αττική σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν παράταση του lockdown στην Αττική, καθώς τόσο τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν υψηλά όσο και οι ΜΕΘ γεμίζουν επικίνδυνα.

Η πρόταση που προτείνεται είναι παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα και το θέμα είναι τι θα γίνει με τα σχολεία και τα καταστήματα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι οι αναλύσεις των λυμάτων μέχρι και Τετάρτη δείχνουν μια σταθεροποίηση στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης βδομάδας ωστόσο σημείωσε ότι αναμενόταν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε ότι ήδη ασφυκτιούν οι μονάδες κορονοϊού: «Εμένα με ανησυχεί το 320 των ΜΕΘ covid. Νομίζω δεν μπορούμε να ανοίξουμε με κάλυψη 70-80%», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις μάσκες ο κ. Σκουτέλης είπε πως το ποσοστό που κερδίζουμε με διπλή μάσκα είναι 10% με 15% και ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην σωστή εφαρμογή της μάσκας.

«Μασκα που δεν φοριέται σωστά είναι σαν να μην φοριέται» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε συνωστισμό (πχ στα ΜΜΜ). «Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η διπλή μάσκα θα μας προστατεύσει 100%» κατέληξε.

Τα σενάρια για το lockdown

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η πίεση στο ΕΣΥ θα κρίνει τις επόμενες ημέρες και αν θα αρθούν σε ένα βαθμό τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική.

Κάποιοι ειδικοί επιδιώκουν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία αλλά και το εμπόριο έστω με τη μέθοδο του click away και click inside, αφού ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι σε απόγνωση, όπως άλλωστε και οι πολίτες που από τον περασμένο Νοέμβριου ζουν υπό lockdown.

Οι ειδικοί της επιτροπής αν και θεωρούν ότι τα επόμενα 24ωρα θα αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ευελπιστούν από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η πτώση.

Κάτι που θα είναι το αποτέλεσμα των νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική αλλά και της κακοκαιρίας που συνέβαλε στο να περιορισθούν οι μετακινήσεις των πολιτών, συνεπώς και η διασπορά του ιού.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Πληθαίνουν οι φωνές για παράταση μίας εβδομάδας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.