ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Lockdown, νέα μέτρα, όλα τα σενάρια – Τα κρούσματα φέρνουν πανικό στην Κυβέρνηση

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα και ο Κορονοϊός παραμένει ανεξέλεγκτος στη χώρα μας.
Κορονοϊός: Lockdown, νέα μέτρα, όλα τα σενάρια – Τα κρούσματα φέρνουν πανικό στην Κυβέρνηση

Κορονοϊός: Τον αριθμό των 5.449 κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με την πανδημία να είναι πλέον ανεξέλεγκτη στη χώρα.

Όπως αποδεικνύεται και από τα κρούσματα, υπάρχει ξεκάθαρη αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τον ιό. Πέρα από τα κρούσματα, τα οποία κινούνται σταθερά πάνω από 3-4 χιλιάδες τις τελευταίες ημέρες, προβληματίζει επίσης ο αριθμός των θανάτων.

Για την χτεσινή ημέρα ανακοινώθηκαν 52 νέοι θάνατοι ενώ συνολικά οι νεκροί που έχει αφήσει στο πέρασμα του ο Κορονοϊός στην Ελλάδα πλησιάζουν τους 16.000!

Οι εμβολιασμένοι που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο

Μία από τις κυριότερες αιτίες της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας Covid-19 στην χώρα μας είναι το γεγονός πως δόθηκε η ψευδαίσθηση στους πολίτες που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, ότι μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Πολλοί πολίτες αγνοούν ακόμη ότι παρότι έχουν κάνει το εμβόλιο, μπορούν κάλλιστα να κολλήσουν τον ιό αλλά και να τον μεταδώσουν. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι οι περισσότεροι εμβολιασμένοι πολίτες είναι ασυμπτωματικοί αν κολλήσουν αλλά και ότι δεν υποχρεώνονται στη διενέργεια κανενός τεστ, οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορεί να διασπείρουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Αντίθετα, αυτοί που δεν έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο συνεχώς ελέγχονται, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Τα μέτρα που σκέφτεται η Κυβέρνηση

Πιέζεται από το σύστημα υγείας πλέον η Κυβέρνηση. Πιέζεται από τις θέσεις των άλλων κομμάτων και είναι πιθανό να πάμε σε νέα μέτρα. Το ερώτημα είναι αν θα την πληρώσουν εκ νέου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο τραπέζι έχουν πέσει μέτρα που δεν θα επηρεάζουν τους εμβολιασμένους. Ακούγεται τις τελευταίες μέρες το σενάριο να μπει λουκέτο στη νυχτερινή διασκέδαση. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το τι θα γίνει με την εστίαση και ποιους θα πιάνει.

Σε ότι έχει να κάνει με το lockdown, δύσκολο να πάμε σε καθολικό λουκέτο. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε όμως την απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες.

Προς το παρόν, σε εφαρμογή μπήκε το σχέδιο με τα sms «πειθούς» προς τους ανεμβολίαστους, μέσω του 13033, προκειμένου να τους πείσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Lockdown, νέα μέτρα, όλα τα σενάρια – Τα κρούσματα φέρνουν πανικό στην Κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.