ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός μέτρα: Γονατίζει η αγορά – Αγανακτούν οι επαγγελματίες

Τα νέα μέτρα για τον Κορονοϊό έχουν φέρει πτώση του τζίρου μεγάλες δυσκολίες στους καταστηματάρχες οι οποίοι για άλλη μια φορά δέχονται μεγάλο πλήγμα λόγο της πανδημίας.
Κορονοϊός μέτρα: Γονατίζει η αγορά – Αγανακτούν οι επαγγελματίες

Κορονοϊός μέτρα: Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν επιφέρει για άλλη μια φορά τον διχασμό ανάμεσα στους πολίτες.

Οι επαγγελματίες οι οποίοι πλέον χρειάζεται να έχουν και το ρόλο του «αστυνόμου» ελέγχοντας τους πελάτες τους για αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test έχουν αγανακτήσει. Τα νέα μέτρα σχολιάστηκαν από τους απελπισμένους επαγγελματίες στην κάμερα του Mega.

«Πολλά από τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να βρουν έδαφος στην πραγματικότητα, δεν είμαστε εμείς αστυνομικοί.», αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες καταστηματάρχες.

«Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο το οποίο το μισό προσωπικό ασχολιόταν με το αν έχουν πιστοποιητικό οι πελάτες μας», δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Κορονοϊός: Σημαντική μείωση του τζίρου 

Οι δυσκολίες που έχουν φέρει στους επαγγελματίες αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές τα νέα μέτρα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του τζίρου. Οι περιορισμοί που έχει δεχτεί ο ανεμβολίαστος πληθυσμός της χώρας από τι φαίνεται τους κρατάει μακριά από την αγορά και τα καταστήματα χάνουν πελάτες. Σίγουρα δεν φαίνεται αυτός ο τρόπος εκβιασμού από την κυβέρνηση να τους πείθει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους πάντως.

Οι έλεγχοι ταυτόχρονα συνεχίζονται κανονικά από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου όταν και μπήκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα. Στο Γκάζι έκλεισε κλαμπ για 60 ημέρες καθώς βρέθηκαν μέσα στον χώρο άτομα δίχως πιστοποιητικό.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ για σήμερα Δευτέρα 8/11. Τα κρούσματα COVID-19 σήμερα ανήλθαν σε 7.335 με την πανδημία να βρίσκεται εμφανώς εκτός ελέγχου.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός μέτρα: Γονατίζει η αγορά – Αγανακτούν οι επαγγελματίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις