ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης του ιού στην Ελλάδα – Δείτε τις περιοχές που προστέθηκαν

Σε ακόμα δύο περιοχές εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, οι οποίες προστέθηκαν στον χάρτη του ιού στην Ελλάδα, ενώ καταγράφηκε σε άλλες επιπλέον αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τη Μεσσηνία και την Εύβοια, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία στη χώρα. Μετρούσαν λοιπόν έναν πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα, από...
Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης του ιού στην Ελλάδα – Δείτε τις περιοχές που προστέθηκαν

Σε ακόμα δύο περιοχές εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, οι οποίες προστέθηκαν στον χάρτη του ιού στην Ελλάδα, ενώ καταγράφηκε σε άλλες επιπλέον αριθμός κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τη Μεσσηνία και την Εύβοια, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία στη χώρα.

Μετρούσαν λοιπόν έναν πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα, από 1 έως 4 κρούσματα δηλαδή ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Η κλίμακα στη Μεσσηνία έχει πλέον αλλάξει, αφού έχουμε φτάσει στα 5-9 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες άτομα, ενώ στο χάρτη μπαίνει και η Λάρισα, μετά τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρουφάκης: «Έγινε κανονικά ο έλεγχος, δεν είναι η κύρια κατοικία μου στην Αίγινα»

Εκτός από τη Λάρισα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές του «μολυσματικού» χάρτη προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ο αριθμός κρουσμάτων που έχει φέρει ο κορονοϊός, ανέρχεται στα 2,011 σε όλη τη χώρα.

Από αυτά τα 525 (26,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 776 (38,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό έρευνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης του ιού στην Ελλάδα – Δείτε τις περιοχές που προστέθηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.