ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα – Σχέδιο για ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες περιοχές

Σκέψεις ώστε να σκληρύνουν τα μέτρα σε κάποιες περιοχές, λόγω της παραμονής υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού
Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα – Σχέδιο για ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες περιοχές

Κορονοϊός: Κοντά στο να πατήσει το… κουμπί για ολικό lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε το… καμπανάκι για τα κρούσματα, κυρίως στη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μπούκαραν» βιαίως σε νοσοκομείο και πήραν συγγενή με κορονοϊό

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει, δεν αποκλείεται να κάνει εισήγηση για πιο αυστηρούς περιορισμούς σε νομούς που ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση της επιτήρησης, απαγόρευση του click away μέχρι και ολικό απαγορευτικό.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρες και να πάρει νέα ενδεχομένως μέτρα.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε επίσης πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στις παραπάνω περιοχές.

Κάλεσε τους πολίτες σε επιβαρυμένες περιοχές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να φέρει η χαλάρωση. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα – Σχέδιο για ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.