ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σοκ στις αρχές – Ο ιός σκοτώνει λιγότερο τους λευκούς

Κορονοϊός: Σοκαριστικές ενδείξεις για ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από τα νοσοκομεία στην πολυπολιτισμική Μεγάλη Βρετανία, οι εθνολογικές μειονότητες στην χώρα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το νέο κορονοϊό σε σχέση με τους λευκούς. Ο Covid-19, όπως αναφέρεται στα στοιχεία των...
Κορονοϊός: Σοκ στις αρχές – Ο ιός σκοτώνει λιγότερο τους λευκούς

Κορονοϊός: Σοκαριστικές ενδείξεις για ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από τα νοσοκομεία στην πολυπολιτισμική Μεγάλη Βρετανία, οι εθνολογικές μειονότητες στην χώρα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το νέο κορονοϊό σε σχέση με τους λευκούς.

Ο Covid-19, όπως αναφέρεται στα στοιχεία των αγγλικών νοσοκομείων, σκοτώνει 33 λευκούς (ινδοευρωπαίους) ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμού στο Λονδίνο, ενώ το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στους 89 μαύρους ανθρώπους με καταγωγή από την Καραϊβική, ανά 100.000 πληθυσμού.

Βρετανική μελέτη του Institute for Fiscal Studies δείχνει πως ο αριθμός των θανάτων των κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας με καταγωγή από την Αφρική είναι 3,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των λευκών Βρετανών ενώ ο αριθμός του θανάτου των Βρετανών με πακιστανική καταγωγή είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος. Στην μελέτη υπολογίζεται και η ηλικία, το φύλο και η γεωγραφική τοποθεσία των θυμάτων.

Στα ευρήματα της έρευνας ήταν πως οι άνθρωποι μικτών εθνικοτήτων είχαν το μικρότερο ποσοστό θανάτου από τον ιό όπως και οι Κινέζοι. Ινδοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί είναι και αυτοί σε υψηλό αριθμό θανάτων ενώ ψηλά στη λίστα των θανάτων από κορονοϊό είναι και οι Ιρλανδοί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σοκ στις αρχές – Ο ιός σκοτώνει λιγότερο τους λευκούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.