ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου – Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας – Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Ο Κώστας Βαξεβάνης κινήθηκε νομικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημοσίου καταθέτοντας αγωγή.
Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου –  Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας – Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Αγωγή σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημοσίου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον Πρωθυπουργό.

Με ομιλία του στην Βουλή, την Κυριακή (30/1), ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας βάζοντας στο στόχαστρο του τον δημοσιογράφο αλλά και συναδέλφους του, παρουσιάζοντας τους ως μια συμμορία του υποκόσμου, φανερώνοντας την ενόχληση του στα όσα αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του Documento που πρόσφατα δήλωσε πως θα πάει εθελοντικά φυλακή για να ηρεμήσει ο Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά το κείμενο για την αγωγή έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο Documento: 

«Ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019) “.

Ακόμη και πριν την θέσπιση της συγκεκριμένης διάταξης, την τελευταία φορά που Πρωθυπουργός και Υπουργός της ΝΔ από το βήμα της Βουλής μίλησαν για απατεώνες και υπόκοσμο, ενώ δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση, η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΔΑ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας – Α. 6§2 ΕΣΔΑ (Υπόθεση Κώνστα κατά Ελλάδος, 53466/07).

Στην περίπτωση του Documento, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι και στενός φίλος και συνεργάτης του Φρουζή σύμφωνα με ανταλλαγέντα μεταξύ τους email που αποκάλυψε η εφημερίδα. Ο Μητσοτάκης είχε ψευδώς δηλώσει πως δεν γνωρίζει τον Φρουζή. Μετά την αποκάλυψη της μεταξύ τους σχέσης, ο Κώστας Βαξεβάνης και το Documento σύρθηκαν στα δικαστήρια και αθωώθηκαν αμετάκλητα, ενώ το δικαστήριο με την απόφασή του πιστοποίησε την μεταξύ τους σχέση. Αποδεικνύεται δηλαδή πως ο πρωθυπουργός έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis και υπερβαίνει το ρόλο του προκειμένου να χτυπήσει όσους τους οδήγησαν στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός, είπε στη Βουλή (λίγες μέρες πριν ο δημοσιογράφος καταθέσει στον Ανακριτή)

“ Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά.”

Όχι μόνο υιοθέτησε τις κατηγορίες που αποδόθηκαν σε βάρος του Βαξεβάνη τις οποίες εξάλλου ο ίδιος με την ΝΔ προκάλεσε, αλλά παράλληλα τον συκοφάντησε και τον εξύβρισε, παραβιάζοντας ευθέως το τεκμήριο αθωότητάς του και προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς την Δικαιοσύνη να στραφεί περαιτέρω εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον ως υπόκοσμο και συμμορία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκτός του Μητσοτάκη, το Ελληνικό Δημόσιο είναι υπόλογο για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και γι’αυτό θα κατατεθεί αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά προσωπικά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης και γι αυτό θα κατατεθεί αγωγή εναντίον του ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Κώστας Βαξεβάνης: Πρωτοσέλιδο «χαστούκι» της ΕφΣυν στον Μητσοτάκη για τη δίωξη του δημοσιογράφου

Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου - Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας - Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Επίσης για σωρεία παραβιάσεων που έλαβαν χώρα σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη θα ασκηθεί προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Την ίδια στιγμή, πρωτοσέλιδο «χαστούκι» δημοσίευσε και η ΕφΣυν για τον Μητσοτάκη και τη δίωξη Βαξεβάνη σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διώκει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν την αλήθεια, και φιμώνει ευθέως βουλευτή που επιχείρησε να μιλήσει για το σκάνδαλο Novartis από το βήμα της Βουλής.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία