ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΣΕΑ:Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16

Συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ
ΚΥΣΕΑ:Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο, με αντικείμενο την αναβάθμιση των F-16, η οποία και εν τέλει εγκρίθηκε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το κόστος της αναβάθμισης των F16 σε VIPER, αναμένεται να είναι μεταξύ 1,1 και 1,5 δισ. Δολαρίων και αφορά 85 συνολικά αεροσκάφη τύπου F-16, από τα 123 που διαθέτει η Π.Α.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως:

«Kατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΚΥΣΕΑ:Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.