ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεφτά υπάρχουν τελικά; Νέα «λίστα Πέτσα» υπονόησε ο Γ. Οικονόμου για λόγους Ουκρανίας!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «έκλεισε το μάτι» στους καναλάρχες, για νέο γύρο εκατ. ευρώ για «στήριξη» λόγω... Ουκρανικού.
Λεφτά υπάρχουν τελικά; Νέα «λίστα Πέτσα» υπονόησε ο Γ. Οικονόμου για λόγους Ουκρανίας!

Γιάννης Οικονόμου: Ενώ οι ανατιμήσεις τσακίζουν την ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση είναι ακόμα φειδωλή στην ενίσχυση των πολιτών απέναντι στο «τέρας» της ακρίβειας, το Μαξίμου φαίνεται πως ετοιμάζεται να μαδήσει το… «λεφτόδεντρο» προκειμένου να «ενισχύσει» για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ!

Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που άφησε να εννοηθεί πως ετοιμάζεται μια νέα «λίστα Πέτσα» για τους καναλάρχες και τα μέσα ενημέρωσης, ένα νέο χρυσοπληρωμένο κυβερνητικό «καλόπιασμα» των φορέων της ενημέρωσης δηλαδή.

«Θα στηρίξουμε τα Μέσα Ενημέρωσης» είπε ο Γ. Οικονόμου

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι: «Όπως υπήρξε γενναία στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έτσι και τώρα θα τα στηρίξουμε για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να συνεχίσουν να λειτουργούν και να υπάρχει πολυφωνία».

Συμπληρώνοντας ότι:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση στηρίζει με οριζόντια μέτρα τα Μέσα Ενημέρωσης -κυρίως της επαρχίας- που είναι ο θεμελιώδης λίθος της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και της πολυφωνίας. Βεβαίως θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε για να επιλύσουν τα προβλήματα τους, όπως είναι και το ζήτημα του χαρτιού. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει πρόβλημα έλλειψης χαρτιού αλλά δεν σημαίνει ότι αν δημιουργηθεί δεν θα το αντιμετωπίσουμε».

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της παρούσας κυβέρνησης, πως όποτε προκύπτει μια εθνική κρίση και πρέπει να εξυπηρετηθεί ένα συγκεκριμένο αφήγημα, τότε «περιέργως» αναφύονται και οι διάφορες «λίστες Πέτσα» που λιπαίνουν την μηχανή της «ενημέρωσης».

Απόδειξη είναι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που μοιραστήκαν κυρίως σε «ημέτερους» προκειμένου να προωθηθεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η εμβολιαστική εκστρατεία, το διχαστικό πνεύμα, οι ασταμάτητες «καταδίκες» των μη εμβολιασμένων, ο χλευασμός των διαμαρτυρόμενων και φυσικά η προκλητική στοχοποίηση της Εκκλησίας και των χριστιανών.

Και τώρα πάλι, που σηκώνεται πελώριο το κύμα της ακρίβειας και κατευθύνεται καταπάνω στην ελληνική κοινωνία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια φοβερή ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, η κυβέρνηση φαίνεται πως φροντίζει για άλλη μια φορά να «εξασφαλιστεί» επικοινωνιακά, αποσπώντας την εύνοια των «παπαγάλων» και των λοιπών «πτηνών» που δρουν στα ΜΜΕ.

Δεν πρέπει να λησμονείται βέβαια πως με όλες τις τραγικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής διαχείρισης, του Ουκρανικού και των Ελληνοτουρκικών, η πολιτική φθορά είναι τεράστια. Και εν όψει μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που φαίνεται πως διανύουμε, είναι προβλέψιμο πως το Μαξίμου θα προσπαθήσει να «γαντζωθεί» από ένα επικοινωνιακό «λίφτινγκ» από τα μέσα ενημέρωσης.

Και όλα αυτά βέβαια, με ζεστό κρατικό χρήμα του ελληνικού λαού. Νέες «λίστες Πέτσα» και μάλιστα με την επίφαση της «υπεράσπισης της πολυφωνίας», ενώ δεν έχουν σταματημό τα εκτενή άρθρα μεγάλων ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, που περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην ελευθερία του Τύπου της Ελλάδας.

Μένει μόνο να δούμε με ποιον τρόπο και σε ποια χρονική στιγμή θα εφαρμοστούν τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου με αινιγματικό τρόπο, αφού έμοιαζε σαν μια δήλωση που «έκλεινε το μάτι» προκαταβολικά στα ΜΜΕ…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν τελικά; Νέα «λίστα Πέτσα» υπονόησε ο Γ. Οικονόμου για λόγους Ουκρανίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.