ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίνα Μενδώνη: Απίστευτη καταγγελία εναντίον της για παραποίηση Ευρωπαϊκής οδηγίας για τις αντιρωσικές κυρώσεις!

Για παραποίηση Ευρωπαϊκής απόφασης προκειμένου να δικαιολογήσει τις ρωσικές κυρώσεις στον Πολιτισμό, καταγγέλθηκε η Λίνα Μενδώνη, από τραγουδίστρια της ΕΛΣ!
Λίνα Μενδώνη: Απίστευτη καταγγελία εναντίον της για παραποίηση Ευρωπαϊκής οδηγίας για τις αντιρωσικές κυρώσεις!

Μια σοβαρότατη κατηγορία παραποίησης Ευρωπαϊκής απόφασης που – αν ισχύει – αφήνει βαριά έκθετη (για άλλη μια φορά) την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ήρθε από την τραγουδίστρια της όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή Μαργαρίτα Συγγενιώτου.

Ενώ ολόκληρη η χώρα είδε τη Λίνα Μενδώνη να εξαπολύει έναν ανόητο και ρατσιστικής λογικής «πόλεμο» σε ρώσους καλλιτέχνες και πολιτιστικούς οργανισμούς, η κ. Συγγενιώτου προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία, κατηγορώντας την υπουργό για λογοκρισία και παραποίηση επίσημου εγγράφου της ΕΕ, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αντιρωσικές αποφάσεις της.

«Η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Και στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά», έγραψε η κ. Συγγενιώτου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως υποδεικνύει στην ανάρτηση της με την επίδειξη των επίσημων εγγράφων, στο δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟ η συγκεκριμένη παράγραφος που αναφέρει ότι: «Στη Διακήρυξη τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας», δεν βρίσκεται πουθενά στο κείμενο της Ευρωπαϊκής απόφασης!

Αν όντως αληθεύει αυτή η πρωτοφανής καταγγελία, δεν μιλάμε απλώς για παραποίηση, άλλα για κατασκευή ψευδεπίγραφων «αποφάσεων» κατά τα μέτρα του αφηγήματος της κυβέρνησης! Αν φτάσαμε στο κατάντημα να κατασκευάζονται Ευρωπαϊκά «φιρμάνια» για να δικαιολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις απελπισμένες προσπάθειες να γίνει ο πιο καλός (και ίσως ο πιο σαχλός) «μαθητής» της Δύσης, καταλαβαίνει κανείς σε τι επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζουμε.

Υπουργείο Πολιτισμού: Συγγνώμη… «λάθος» για την παράγραφο

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να στείλει μια απάντηση που μάλλον… επιβάρυνε παρά ξεκαθάρισε το τοπίο, αφού αναφέρεται ότι από «λάθος συνεργάτη του Γραφείου Τύπου» εστάλη αρχικό draft με την επίμαχη παράγραφο, ενώ σημειώνεται ακόμα ότι από το Γραφείο Τύπου εστάλη συνημμένο το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης, «γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν επρόκειτο, και ασφαλώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παραποιηθεί στο δελτίο Τύπου».

Είτε έγινε από… λάθος, είτε σκόπιμα, το θέμα είναι πως μια ολόκληρη παράγραφος που δεν υπήρχε στην Ευρωπαϊκή διακήρυξη, εμφανίστηκε από το «πουθενά». Και μάλιστα παράγραφος που επάνω της βασίστηκε το αντιρωσικό «κυνήγι μαγισσών» που έφτασε ως σημείου να ματαιωθούν ακόμα και… ρωσικά μπαλέτα. Υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού το να υπάρχουν ισχυρισμοί πως προκύπτουν παράγραφοι… «φαντάσματα» και μάλιστα σε επίσημα δελτία Τύπου ενός Ελληνικού Υπουργείου. Και πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις στο πλαίσιο κυρώσεων, ενώ ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναβρασμό πιθανού παγκοσμίου πολέμου!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «καμαρώνει» σε κάθε ευκαιρία πως εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, άλλα αν ισχύουν οι καταγγελίες της κ. Συγγενιώτου, το Μαξίμου φαίνεται να υπερκερνά ακόμα και αυτές, και μάλιστα παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό με κατασκευασμένες «οδηγίες»!

Αυτές οι μέρες απαιτούν άκρα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ηγεσία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και όχι ανέντιμες επικοινωνιακές επεμβάσεις για μικροπολιτικούς σκοπούς. Μια υπουργός που σε μια χώρα που θα υπήρχε στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός, θα είχε παραιτηθεί για ένα πλήθος αφορμών, δίνει ακόμα ένα διαφαινόμενο «πάτημα» για να δείξει την τεράστια ανεπάρκεια της.

Ούτε ο Πολιτισμός μπορεί να γίνεται διπλωματικό έρμαιο στα χέρια μιας νευρασθενικής κυβέρνησης, ούτε ο λαός είναι άβουλη αγέλη «ζώων» για να παραπληροφορείται με τέτοιες «εφευρεύσεις».

 

H Ευρωπαϊκή διακήρυξη

 

Το δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟ.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λίνα Μενδώνη: Απίστευτη καταγγελία εναντίον της για παραποίηση Ευρωπαϊκής οδηγίας για τις αντιρωσικές κυρώσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.