Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια ενόψει του Πάσχα κορυφώνονται και οι στιγμές έντασης είναι αρκετές.

Η περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία ήθελε να περάσει τα διόδια για να πάει, όπως δήλωσε, στο μνήμα του άνδρα της, ο οποίος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό πριν από 40 ημέρες. Βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον γιο της, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έδωσαν το «πράσινο φως» για να πάει στο χωριό.

Η γυναίκα ξέσπασε στην κάμερα του OPEN που βρισκόταν στα διόδια της Ελευσίνας. «Έχω και την καρδιά μου… Είναι άδικο. Έχω τρία παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους από κορονοϊό. Μπήκε διασωληνωμένος και δεν βγήκε. Δεν φεύγω. Ας με γράψουν, ας κάνουν ό,τι θέλουν», ανέφερε η γυναίκα. Προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς να την αφήσουν, όμως εκείνοι επέμειναν στη στάση τους.

Σημειώνεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Πηγή: dikaiologitika.gr