ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ίσως ανοίξουν τα καταστήματα στις 22 Μαρτίου!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Lockdown: Ίσως ανοίξουν τα καταστήματα στις 22 Μαρτίου!

Lockdown: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των καταστημάτων, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» προκειμένου αυτό να συμβεί στις 22 Μαρτίου.

«Κατά την σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή εξέφρασε θετική άποψη για το άνοιγμα των καταστημάτων με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι ανάλογοι δείκτες το επιτρέψουν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει το λιανεμπόριο, καθώς με αυτόν τρόπο διοχετεύονται χρήματα στην αγορά. Από την άλλη, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι όσο αργεί το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους τόσο αυτές οδεύουν σε λουκέτο.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα συζητούν οι υπεύθυνοι, το άνοιγμα δεν θα γίνει με τον τρόπο click away, αλλά στέλνοντας μήνυμα στο 13032 που είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί.

Σχετικά με το 13032, από τη στιγμή που ο πολίτης λάβει την αυτόματη απάντηση θα έχει στη διάθεση του τρεις ώρες για να πραγματοποιήσει τα ψώνια του, ωστόσο αυτό θα μπορεί να το κάνει μόνο μια φορά, καθώς εάν επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας, θα λάβει αρνητική απάντηση.

Αυτό σημαίνει ότι η επιβεβαίωση του μηνύματος που θα αποστέλλεται στους πολίτες θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και θα εκδίδεται μόνο μία φορά την ημέρα.

Σε απόπειρα νέου SMS εξόδου, θα αποστέλλεται αρνητική απάντηση, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Πάντως, το άνοιγμα της αγοράς θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες. Από τον αριθμό των κρουσμάτων, την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και τις μεταλλάξεις.

Τις επόμενες ημέρες θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις και όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα μειωθούν τα κρούσματα τα οποία σήμερα ανιχνεύτηκαν 2.405 νέα, ενώ 49 ήταν οι νεκροί.

Σπύρος Ζαννιάς: Κύριε Χαρδαλιά, άλλοι πάνε για άθληση με Ferrari και άλλοι με ποδήλατα και πόδια!

Σχολεία – ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλείνουν σε όλη τη χώρα – Αυτά είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Ίσως ανοίξουν τα καταστήματα στις 22 Μαρτίου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.