ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά θα πληρώσετε μετά τις επιδοτήσεις!

Αυξήσεις στις επιδοτήσεις θα έχουν οι λογαριασμοί του ρεύματος προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες.
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά θα πληρώσετε μετά τις επιδοτήσεις!

Καλά νέα για τους πολίτες, αφού οι λογαριασμοί ρεύματος θα πέσουν, με τις επιδοτήσεις για το ρεύμα για τον Ιανουάριο να παίρνουν την ανιούσα.

Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά θα έχουν στήριγμα που αγγίζει τα 840 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που θα φέρει… ανάσα.

Το υπουργείο Ενέργειας έδωσε παραδείγματα για τον καθορισμό των τιμών μετά την επιδότηση από το Κράτος.

Θα έχουμε λοιπόν για 500 KWh, επιδότηση που θα φτάνει τις 330€/MWh. Με την κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Απορροφάται έως το 87% της αύξησης.

Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 280€/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.

Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 190€/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά θα πληρώσετε μετά τις επιδοτήσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.