ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Ανοίγει η «αυλαία» για τις αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι το επίδομα!

Το Market Pass επιστρέφει και θα πρέπει να τρέξετε για τις αιτήσεις σας!
Market Pass: Ανοίγει η «αυλαία» για τις αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι το επίδομα!

Την Παρασκευή 15/9 θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, προκειμένου όλοι οι νέοι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Το νέο βοήθημα την κυβέρνηση θα αφορά τρεις μήνες, μιλάμε για τους Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εξετάζει όλα τα εισοδήματα του 2022 των παλιών δικαιούχων, προκειμένου να γίνει γνωστό αν συνεχίζουν να δικαιούνται το επίδομα.

Ωστόσο αιτήσεις θα πρέπει να κάνουν και οι τελευταίοι, αν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο πληρωμής.

Market Pass: Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα!

Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023:

  • για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023
  • για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25 η Σεπτεμβρίου 2023.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25 η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, είναι πιθανό οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

  • τις 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
  • τις 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
  • τις 24.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 250.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Ανοίγει η «αυλαία» για τις αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι το επίδομα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.