ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Ετοιμάζονται να το ξαναδώσουν – Πότε θα γίνει

Προς παράταση φαίνεται να οδεύει το Market Pass, είτε για τρεις ακόμη μήνες, ή ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου.
Market Pass: Ετοιμάζονται να το ξαναδώσουν – Πότε θα γίνει

Το Market Pass είναι ένα στοχευμένο επίδομα που δίνεται για την αγορά τροφίμων από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, το εν λόγω μέτρο θα επεκταθεί ή για τρεις ακόμα μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ή για πέντε μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, η επέκταση του Market Pass έρχεται ακόμη πιο κοντά μετά την ανακοίνωση για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,28 δισ. ευρώ το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου , με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σημαντικός δημοσιονομικός χώρος για να συνεχιστεί η παροχή επιδομάτων.

Ήδη απομένει να δοθεί μία ακόμη δόση μέχρι τις 3 Ιουλίου για όσους λαμβάνουν την ενίσχυση μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας στα κινητά τους τηλέφωνα. Με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να είναι άνω του 10%, πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι 2,9 εκατομμύρια πολίτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Market Pass δίνεται σε άγαμους με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Πού και πώς χρησιμοποιώ το Market Pass;

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Ετοιμάζονται να το ξαναδώσουν – Πότε θα γίνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.