×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Μαθήματα Στρατηγικής» των απειλών από το… Στρατηγό Κωσταράκο στα ΒΔ Σύνορα


Αλέξανδρος Κωτάκης

«Μαθήματα Στρατηγικής» των απειλών από το… Στρατηγό Κωσταράκο στα ΒΔ Σύνορα


Τι αναφέρει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για τις … pληροφορίες για δημιουργία νέων Ταξιαρχιών στη Δυτική ή/και Ανατολική Μακεδονία.

Εύχομαι πραγματικά οι πληροφορίες για δημιουργία νέων Ταξιαρχιών στη Δυτική ή/και Ανατολική Μακεδονία, από το προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από παραμεθόριες Μονάδες, να οφείλονται σε παρεξήγηση ή λάθος ή fake news και σε κάθε περίπτωση να μην υλοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες εθνικής κρίσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι Αρμένιοι «θερίζουν» τους Αζέρους: Τους κατέρριψαν 3 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα και 6 UΑV

Και τούτο διότι παγκοσμίως, η οργάνωση, η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων και ο προσδιορισμός των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, υπαγορεύονται από την εκτίμηση της απειλής εναντίον της χώρας, την οποία και συντάσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών.

Ουσιαστικά προσδιορίζουμε τον πιο πιθανό και τον πιο επικίνδυνο τρόπο ενέργειας ενός ενδεχόμενου αντιπάλου και διατασσόμαστε και οργανωνόμαστε για να τον αντιμετωπίσουμε. Η υποβοήθηση της περιφερειακής ανάπτυξης δεν είναι μέσα στις αποστολές των ενόπλων δυνάμεων.

Η παρούσα κατάσταση όπου αμφισβητούνται κάποια από τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν επιτρέπει κατά τη γνώμη μου, τη διασπάθιση πόρων και δυνατοτήτων των ενόπλων μας δυνάμεων προς όφελος άλλων στόχων που πολλές φορές τίθενται ενδεχομένως επιτακτικά από τους τοπικούς άρχοντες.

Και επειδή η συνηθέστερη δικαιολογία για την ανάγκη στρατιωτικής παρουσίας είναι ένα πραγματικό ή πολλές φορές φανταστικό έλλειμμα ασφαλείας στα βόρεια σύνορα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους.

Επίσης ένα τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει μια ισχυρή δύναμη Συνοριοφυλακής, η οποία όχι μόνο θα είχε χρηματοδότηση από την ΕΕ, αλλά και πολύ σοβαρότερα αποτελέσματα τόσο στη καταπολέμηση των πάσης φύσεως διασυνοριακών παραβατικών δραστηριοτήτων, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων.

Πηγή veteranos.gr

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ


Sportime News