ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: Όχι στους όρθιους στην εστίαση και στα Καρναβάλια

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε την άποψη της για την πανδημία και την συνέχεια των μέτρων κατά του Κορονοϊού.
Ματίνα Παγώνη: Όχι στους όρθιους στην εστίαση και στα Καρναβάλια

Η Ματίνα Παγώνη παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ όπου αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ αλλά και το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Αρχικά στις δηλώσεις της, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως οι μάσκες δεν πρόκειται να αποσυρθούν τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Ο Κορονοϊός σύμφωνα με την ίδια απέχει πολύ ακόμη από το να τελειώσει. Τα μέτρα πιστεύει ότι πρέπει να χαλαρώσουν κατά τον Απρίλιο.

Για την απαγόρευση των όρθιων στα κέντρα εστίασης τόνισε ότι είναι ένα μέτρο το οποίο δεν μπορεί να αρθεί προς το παρόν παρά μόνο μετά το Πάσχα. Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας είναι καλύτεροι ωστόσο υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός ατόμων σε ΜΕΘ και στους θανάτους.

Η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε μάλιστα ότι πρέπει να περάσει ο Φεβρουάριος και να αρχίσει ο Μάρτιος για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων σύμφωνα με την ίδια είναι νωρίς. «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, και όσο αναφορά τα καρναβάλια που έρχονται προσεχώς και είναι το φλέγον ζήτημα κατά τόπους στη χώρα όπου παραδοσιακά διοργανώνονται μεγάλες παρελάσεις, η Ματίνα Παγώνη ήταν κάθετα αρνητική στις εκδηλώσεις.

Όλα αυτά την ώρα που για τα γήπεδα τα οποία παραμένουν στη πληρότητα του μόλις 10% συζητιέται η αύξηση πληρότητας. Οι αντιφάσεις συνεχίζονται από Κυβέρνηση και ειδικούς ενώ οι έλεγχοι είναι πλέον ανύπαρκτοι.

Τη στιγμή που επιτρέπονται κανονικά οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας – και ορθώς επιτρέπονται – τη στιγμή που στα clubs και τα νυχτερινά κέντρα δεν γίνονται έλεγχοι και τις ώρες του μεγάλου κεφιού είναι όλοι όρθιοι σε μια αγκαλιά, η Ματίνα Παγώνη και οι υπόλοιποι ειδικοί… κλείνουν τα μάτια τους στην πραγματικότητα και συνεχίζουν το δικό τους αφήγημα το οποίο δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ματίνα Παγώνη: Όχι στους όρθιους στην εστίαση και στα Καρναβάλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.