ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: «Τραγικό λάθος» η – μόλις – πενταήμερη καραντίνα σε υγειονομικούς που ασθενούν!

Η Ματίνα Παγώνη αποδοκίμασε την απάνθρωπη και επικίνδυνη απόφαση του υπουργείου Υγείας να κάθονται για μόλις 5 μέρες καραντίνα, οι υγειονομικοί που νοσούν από κορονοϊό.
Ματίνα Παγώνη: «Τραγικό λάθος» η – μόλις – πενταήμερη καραντίνα σε υγειονομικούς που ασθενούν!

Ακόμα και ειδικοί που μέχρι πρότινος στήριζαν επίμονα τις κυβερνητικές αποφάσεις εν καιρώ πανδημίας, έχουν αρχίσει να αγανακτούν με τις απίστευτες προχειρότητες που γίνονται στη λειτουργία του ήδη καταρρέοντος ΕΣΥ. Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Open και χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» την οδηγία από το υπουργείο Υγείας στο να κάθονται σε καραντίνα μόλις για πέντε μέρες οι υγειονομικοί που νοσούν, και να επιστρέφουν στην εργασία τους από την έκτη μέρα.

Ματίνα Παγώνη: «Είναι τραγικό να γυρίζεις έναν υγειονομικό πίσω σε 5 μέρες»

Η κα. Παγώνη είπε συγκεκριμένα:

«Οι πέντε μέρες για τους υγειονομικούς είναι τραγικό λάθος, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να γυρίσουν στη δουλειά τους, δεν μπορούν να αναλάβουν τους 60 – 70 ασθενείς που θα πρέπει να έχουν στην εφημερία τους, είναι καταβεβλημένοι, δεν μπορούν να δουλέψουν». Αν αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό στο υπουργείο Υγείας, εμείς το επισημάναμε χθες και με δεύτερη καταγγελία και ζητήσαμε, όπως ίσχυε στο εξωτερικό και το πήραν πίσω, κατά τον ίδιο τρόπο και στην Ελλάδα να επανέλθουμε στο καθεστώς που πρέπει οι άνθρωποι που νοσούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, να γίνουν καλά και μετά να γυρίσουν στη δουλειά τους. Είναι τραγικό να γυρίζεις έναν νοσηλευτή και έναν γιατρό και να αναλάβει εφημερία σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες».

Η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν «ρομπότ» τους υγειονομικούς που σηκώνουν το βάρος των τραγικών επιλογών που γίνονται από το υπουργείο Υγείας. Ενώ τα νοσοκομεία «βράζουν» από κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών και τα κενά στη δημόσια περίθαλψη είναι τεράστια, η ουσιαστική αντιμετώπιση της ενδονοσοκομειακής διασποράς πέφτει σε δεύτερη μοίρα και οι εργαζόμενοι υγείας αντιμετωπίζονται σαν «γρανάζια» (μιας κατεστραμμένης μηχανής – δημόσιου συστήματος υγείας) που «οφείλουν» να είναι έτοιμα σε πέντε μέρες!

Πλέον δεν δίνεται καμία σημασία στο αν ο υγειονομικός που ασθενεί έχει συνέλθει από τα συμπτώματα, αν κουβαλά ακόμα ιικό φορτίο, αν μεταδίδει, αν αποτελεί κίνδυνο για συναδέλφους του και νοσηλευόμενους ασθενείς. Δεν συζητάμε καν για εξειδικευμένη μεταχείριση σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά (όπως θα απαιτούσε μια σωστή ιατρική αντιμετώπιση). Οριζόντια πενθήμερη καραντίνα για όλους και «ό, τι βρέξει ας κατεβάσει»!

Μάταια η Ματίνα Παγώνη εδώ και μέρες ζητούσε 8-10 μέρες καραντίνας και επιστροφή με PCR test. Η λογική του παραλόγου που εφαρμόζεται από το υπουργείο Υγείας υπερισχύει της κοινής λογικής. Ενώ υπάρχουν 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έτοιμοι να επιστρέψουν και να βοηθήσουν την κατάσταση, η κυβέρνηση προτιμά να απομυζά τους ενεργούς υγειονομικούς, αδιαφορώντας ακόμα και για την προστασία της υγείας τους.

Ασφαλώς η ουσία δεν είναι να καλύψεις τυφλά μια θέση σε ένα νοσοκομείο, άλλα να μπορεί αυτός ο άνθρωπος (ο υγειονομικός) να είναι σε θέση να προσφέρει έργο. Να είναι υγιής, ακμαίος και ικανός να δουλέψει. Πρέπει να κατανοήσουν στο υπουργείο Υγείας πως μιλάμε για ανθρώπους, δεν μιλάμε για… εξαρτήματα που μπαίνουν στο «συνεργείο» για πέντε μέρες και βγαίνουν έτοιμα για εργασία…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ματίνα Παγώνη: «Τραγικό λάθος» η – μόλις – πενταήμερη καραντίνα σε υγειονομικούς που ασθενούν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.