WORLD FOOTBALL

Καγκάβα: Γι’ αυτό πήγε στο Βέλγιο μετά τον ΠΑΟΚ

Τελικά η ιστορία του Σίνζι Καγκάβα στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα τελειώσει και εξηγούμε το «γιατί» της επιλογής του μετά τη φυγή του από τη Θεσσαλονίκη.
Καγκάβα: Γι’ αυτό πήγε στο Βέλγιο μετά τον ΠΑΟΚ

Ο Σίνζι Καγκάβα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο και στη Σιντ Τρούιντεν μετά τον ΠΑΟΚ. Πώς κι έτσι;

Από την Τούμπα πέρασε και δεν ακούμπησε. Μακρινή ηχώ του παιχταρά που θυμόμαστε άλλοτε με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Εκείνου του φοβερού 10αριού που «τάιζε» με απίστευτη ακρίβεια τον νεαρό τότε Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Εκείνου του χαρισματικού μεσοεπιθετικού με ποδοσφαιρικό IQ πολύ πάνω του μέσου όρου.

Ο Καγκάβα σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό έλεγαν οι πληροφορίες, αυτό άφηνε να εννοηθεί και ο ίδιος. Και τότε πώς προέκυψε η Σιντ Τρούιντεν, ένα μικρομεσαίο κλαμπ της Pro League του Βελγίου; Μα επειδή στην πραγματικότητα είναι μία… γιαπωνέζικη ομάδα. Αυτή είναι η εθνικότητα των ιδιοκτητών της, από το 2017. Συγκεκριμένα ανήκει στον Όμιλο DDM.com που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μετάδοση γνώσης

Το κλαμπ λειτουργεί (και) ως πύλη εισόδου παικτών από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στην Ευρώπη. Ο Καγκάβα προφανώς και έχει περάσει προ πολλού αυτό το status. Αλλά αποκτήθηκε με σκοπό να αποτελέσει δάσκαλο για τους νεότερους συμπατριώτες του. Να τους μάθει τα «τι και πώς» που θα διευκολύνουν την προσαρμογή τους και θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Οι Τακεχίρο Τομιγιάσου (Άρσεναλ) και Ντάιτσι Καμάντα (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης) είναι οι δύο Ιάπωνες που μέσω της Σιντ Τρούιντεν βρήκαν το δρόμο για τα τοπ πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου. Στη βελγική ομάδα, θέλουν ο Καγκάβα να βοηθήσει να στρωθεί ο δρόμος για τους επόμενους. Λειτουργώντας λιγότερο ως παίκτης και περισσότερο ως πόλος, έλξης, γνώσης και ενδιαφέροντος.

Το εμπορικό γκελ

Το παραπάνω ισχύει και για το εμπορικό σκέλος της υπόθεσης. Παρά την αγωνιστική του πτώση, ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει όνομα που κάνει γκελ, ειδικά στην πατρίδα του. Είναι συνεπώς και εμπορικοί οι λόγοι που έκαναν τα αφεντικά της STVV να τον κάνουν μέρος του project τους.

Πίσω στην Ιαπωνία, το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο για το πώς θα τα πάει ο 32χρονος ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα μάλιστα που νιώθουν αρκετά δικιά τους. Έξω από το «Stayen» κατασκηνώνουν συχνά πυκνά Ιάπωνες δημοσιογράφοι, τώρα, είναι βέβαιο, θα γίνουν πολύ περισσότεροι.

«Σκέφτηκα να επιστρέψω στην Ιαπωνία, αλλά η επιθυμία να παραμείνω στην Ευρώπη ήταν πιο ισχυρή. Πιστεύω ακόμα στον εαυτό μου, αλλά πρέπει να το δείξω στο γήπεδο, όχι μόνο με λόγια. Η ιστορία μου στην Ευρώπη δεν γινόταν να τελειώσει έτσι», δήλωσε ο Καγκάβα κατά την παρουσίασή του από τα επονομαζόμενα και «καναρίνια», η οποία – και αυτό λέει πολλά- έγινε στην Ιαπωνία.

Για να δούμε συνεπώς αν σε οικείο αναλογικά περιβάλλον καταφέρει να δείξει μερικά πράγματα που δεν είδαμε ποτέ στον ΠΑΟΚ, αλλά στα καλά του έκανε με ζηλευτή συχνότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καγκάβα: Γι’ αυτό πήγε στο Βέλγιο μετά τον ΠΑΟΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.