ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μενέλαος Μυρίλλας: Χυδαία προπαγάνδα κατά της ΝΙΚΗΣ από τον φωτορεπόρτερ που έβγαλε «θλιμμένους» τους νεοδημοκράτες πολιτικούς μετά τα Τέμπη

Ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας βρέθηκε στη συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ στο ΣΕΦ όχι για εργασία, άλλα για προβοκατόρικη παρουσίαση του δρώμενου
Μενέλαος Μυρίλλας: Χυδαία προπαγάνδα κατά της ΝΙΚΗΣ από τον φωτορεπόρτερ που έβγαλε «θλιμμένους» τους νεοδημοκράτες πολιτικούς μετά τα Τέμπη

Μενέλαος Μυρίλλας: Στον γενικευμένο πόλεμο κατά της ΝΙΚΗΣ, δεν ήταν μόνο οι δημοσιογράφοι και οι αρθρογράφοι των εντεταλμένων ΜΜΕ που πήραν μέρος στη φτηνιάρικη προπαγάνδα. Η λάσπη έρχεται από κάθε στρατευμένο «παπαγαλάκι» που λόγω (οποιουδήποτε) επαγγέλματος βρίσκεται σε επαφή με τα πολιτικά δρώμενα. Ακόμα και από… φωτορεπόρτερ. Ναι καλά διαβάσατε, φωτορεπόρτερ που εκτοξεύουν χυδαιότητες κατά της ΝΙΚΗΣ.

Ο λόγος για τον Μενέλαο Μυρίλλα, έναν γνωστό φωτογράφο που καλύπτει συχνά τα στιγμιότυπα όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις τους που κάνουν κατά καιρούς. Αυτός ο κύριος λοιπόν βρέθηκε στη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ στο ΣΕΦ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου. Δεν βρέθηκε εκεί ως επαγγελματίας, αλλά ως προβοκάτορας, όπως θα καταλάβουμε.

Επέλεξε να τραβήξει μερικές στοχευμένες φωτογραφίες για να στηρίξει το στημένο αφήγημά του και όταν τις παρουσίασε στο Facebook σχολίασε από πάνω:

«Προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ στην Αθήνα, στις 22 Ιουνίου 2023. Η ΝΙΚΗ είναι ένα ακροδεξιό, υπέρ της θρησκείας, εθνικιστικό κόμμα που βρίσκεται στα όρια της εισόδου στη Βουλή σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις».

Με μια πρόχειρη ματιά στη προσωπική σελίδα του κ. Μυρίλλα στο Facebook, όπου και ανεβάζει τα «projects» του, διαπιστώνει κανείς αμέσως πως για κανένα άλλο κόμμα που κάλυψε με φωτογραφίες του, δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο, είτε θετικό – είτε αρνητικό. Σε φωτογραφίες του από συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ πχ, περιέργως «θυμάται» πάντα πως είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος και όχι ένας χυδαίος συκοφάντης, όπως συμπεριφέρθηκε με τη ΝΙΚΗ.

Είχαμε την εντύπωση πως η δουλειά του φωτορεπόρτερ (έστω του σοβαρού φωτορεπόρτερ που σέβεται το επάγγελμά του) είναι να αιχμαλωτίζει τις στιγμές ενός δρώμενου και όχι να εκφέρει προσωπική άποψη σαν να είναι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Για να καταλάβει ο κόσμος καλύτερα ποιος είναι ο κ. Μυρίλλας, τι μυαλό αντιπροσωπεύει και τι μπορεί να τον ώθησε να βγάλει τέτοια «χολή» για τη ΝΙΚΗ, πρέπει να μεταφερθούμε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Τότε που όλο το πανελλήνιο «έβραζε» για το έγκλημα των Τεμπών, ο κόσμος έβγαινε παντού στους δρόμους και ζητούσε δικαιοσύνη για τους νεκρούς. Τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Στις 9 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Μυρίλλας λοιπόν, ήταν εκείνος που κλήθηκε να απαθανατίσει στον φακό της κάμερας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου με πόζες και εκφράσεις αβάσταχτης… «λύπης». Ήταν εκείνος που φρόντισε να αναδείξει τους υπουργούς, να κάθονται σαν «θλιμμένες χήρες». Κάθε κλικ του κ. Μυρίλλα, έδειχνε έναν συνοφρυωμένο Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν Γεωργιάδη να τρίβει τα μάτια του, έναν Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να μοιάζει σαν να βρίσκεται σε κηδεία, έναν Γεραπετρίτη να κρατάει το πρόσωπό του, μία Κεραμέως με σκυμμένο το κεφάλι κ.ο.κ.

Ο Μενέλαος Μυρίλλας λοιπόν, ήταν ο φωτογράφος αυτής της σκηνοθετημένης παράστασης που έγινε viral για την ψευτιά της. Ήταν αυτός που επιχείρησε να «εκβιάσει» το συναίσθημα του κόσμου πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν… συντετριμμένη. Ο ίδιος σε συνέντευξή του, απάντησε πως τίποτε από αυτά δεν ήταν στημένο. Μπορεί όλη η Ελλάδα να αντιλήφθηκε το «σόου», άλλα ο κ. Μυρίλλας όχι.

Αυτός ο αρτίστας της φωτογραφικής προπαγάνδας λοιπόν, είναι που αποκαλεί «ακροδεξιό» και «εθνικιστικό» το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, προσπαθώντας να το εξισώσει με τη Χρυσή Αυγή, όπως ακριβώς ορίζουν τα αφεντικά του.

Η εμπαθής και «κατασκευασμένη» ανάρτηση του Μενέλαου Μυρίλλα για τη ΝΙΚΗ:

Το «τεθλιμμένο» υπουργικό συμβούλιο, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Μενέλαου Μυρίλλα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μενέλαος Μυρίλλας: Χυδαία προπαγάνδα κατά της ΝΙΚΗΣ από τον φωτορεπόρτερ που έβγαλε «θλιμμένους» τους νεοδημοκράτες πολιτικούς μετά τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.