ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Του κόπηκε η μιλιά όταν κατάλαβε τις ευθύνες του μετά τις ερωτήσεις της ΝΙΚΗΣ για τα Τέμπη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε... ξεχάσει πως ήταν αρμόδιος υπουργός ήδη εδώ και 20 μέρες όταν λόγω φωτιάς τέθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ εκτός λειτουργίας.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Του κόπηκε η μιλιά όταν κατάλαβε τις ευθύνες του μετά τις ερωτήσεις της ΝΙΚΗΣ για τα Τέμπη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Κόπηκε η μιλιά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όταν κατάλαβε τις ευθύνες του μετά τις ερωτήσεις του βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής της ΝΙΚΗΣ, Τάσου Οικονομόπουλου, κατά την διάρκεια της εξεταστικής για τα Τέμπη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν πρώην Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τις περιόδους 2013-2015, με το νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μένει… άναυδος όταν κατάλαβε πως έχει και ποινικές, εκτός από πολιτικές ευθύνες, για το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε… ξεχάσει πως ήταν επίσης συναρμόδιος υπουργός ήδη εδώ και 20 μέρες όταν λόγω φωτιάς τέθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ εκτός λειτουργίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολιτη είχε ορκιστεί στις 9 Ιουλίου του 2019 και σε 20 μέρες κάηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Χαρακτηριστικός ήταν, σε άλλο σημείο των ερωτήσεων του Τάσου Οικονομόπουλου προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διάλογος για τους πυρονόμους που ανέλαβαν την έρευνα για το δυστύχημα.

ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα. Για να τη σεβόμαστε λοιπόν, να σας ρωτήσω: Αυτή η έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών ανατέθηκε σε τέσσερις πυρονόμους. Θεωρείτε ότι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν θα έπρεπε να έχει μπει ένας αξιωματικός; Εσείς, αν είχατε την ευθύνη, δεν θα είχατε βάλει έναν αξιωματικό να ερευνήσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση; Είναι σε θέση τέσσερις πυρονόμοι να έχουν τη γνώση και τη σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την τραγική υπόθεση;
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Μάρτυς): Συγγνώμη, δεν παίρνω θέση σε αυτό, αλλά οι πυρονόμοι αξιωματικοί είναι.
ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι υπαξιωματικοί με ελάχιστη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Έγκλημα διαρκείας – Δεν το χωράει ο νους τι ανέφερε πρώην υπουργός σε ερώτηση της ΝΙΚΗΣ στην εξεταστική

Πώς οι συνταξιούχοι του Καναδά βρήκαν την κότα με το χρυσό αυγό στην Ελλάδα – Το λάθος της κυβέρνησης με την Aegean που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία