ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση ΕΝΦΙΑ next year! Γιατί ανακοινώνει μέτρα ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες, με σκοπό την οικονομική τους ελάφρυνση.
Μείωση ΕΝΦΙΑ next year! Γιατί ανακοινώνει μέτρα ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση;

Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμα του στον ελληνικό λαό, με τον ΕΝΦΙΑ να είναι ο κύριος λόγος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μείωση του κατά 13%, τονίζοντας ότι 8 στους 10 θα πληρώνουν μικρότερο ποσό.

Αρκετοί θα καταβάλουν το ίδιο ποσό. Ενώ, μία μικρή μειοψηφία, περίπου 6%, θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί η δέσμευση που είχε υποσχεθεί για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Έτσι, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018 και 350.000.000 λιγότερα μέσα στο 2022 όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ.

Φυσικά είχαμε και εξαγγελία για τη δεύτερη αύξηση του βασικού μισθού στην Ελλάδα που αφορά την 1η Μαΐου και είναι απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα σχεδόν ένα χρόνο πριν τεθούν σε λειτουργία.

Ίσως το φιάσκο με την κακοκαιρία Ελπίς και τα χιόνια που έπνιξαν την Αττική οδό και όχι μόνο, να έχει φέρει πτώση στις δημοσκοπήσεις. Ποιος ξέρεις; Ο χρόνος θα δείξει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μείωση ΕΝΦΙΑ next year! Γιατί ανακοινώνει μέτρα ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.