×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μείωση ΦΠΑ: Πόσο πληρώνουμε σε Μέσα Μεταφοράς, ΚΤΕΛ και ταξί


Κώστας Παπαδόπουλος

Μείωση ΦΠΑ: Πόσο πληρώνουμε σε Μέσα Μεταφοράς, ΚΤΕΛ και ταξί


Από την πρώτη Ιουνίου αναμένονται αλλαγές στις τιμές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.

Μέχρι και εννέα ευρώ χαμηλότερες τιμές στα ΚΤΕΛ και πέντε ευρώ στο σταθερό τιμολόγιο των ταξί στη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» – Σύνταγμα, είναι οι τιμές από τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, η οποία ισχύει από 1η Ιουνίου, όπως επισημαίνεται στην αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου Μεταφορών.

Οι μειώσεις στα ΚΤΕΛ

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα ΚΤΕΛ του νομού είχαν ήδη μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων προς και από Αθήνα τρεις μήνες πριν την πανδημία του κορονοϊού, από 45 ευρώ στα 39 ευρώ. Από 1η Ιουνίου, η τιμή διαμορφώνεται στα 36 ευρώ, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει 9 ευρώ λιγότερα για κάθε διαδρομή.

Αντίστοιχα ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος της διαδρομής Αθήνα- Δράμα διαμορφώνεται από 61 ευρώ στα 55 ευρώ, Αθήνα- Ορεστιάδα από 89 ευρώ στα 81, Αθήνα- Ιωάννινα από 42,50 ευρώ στα 39, Αθήνα- Πάτρα από 21 ευρώ στα 18, Αθήνα- Καλαμάτα από 24 ευρώ στα 22, Αθήνα- Ηγουμενίτσα από 48 ευρώ στα 44,50 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Σήμερα η εισήγηση των ειδικών για lockdown

Οι μειώσεις στα ταξί

Οι σταθερές τιμές στα ταξί για τη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος»  – Σύνταγμα, από τις 5 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα διαμορφώνεται από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ. Αντίστοιχα τις βραδινές ώρες το κόστος της ίδιας διαδρομής πέφτει από τα 54 ευρώ στα 49 ευρώ. Οι αντίστοιχες σταθερές τιμές στην Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται από τα 20 ευρώ στα 18 ευρώ και από τα 28 ευρώ στα 26 ευρώ για τις βραδινές ώρες αντίστοιχα και στην Καβάλα από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ.

Όσον αφορά την «ταρίφα», από τα 0,35 ευρώ το χλμ υπολογίζεται πως θα πέσει στα 0,32 ευρώ το χλμ.

Οι μειώσεις στα επιβατικά ΙΧ με οδηγό

Για τη μίσθωση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, η ενοικίαση για 3 ώρες πέφτει στα 82 ευρώ από τα 90 ενώ για ενοικίαση μισής ώρας από τα 40 ευρώ πέφτει στα 36 ευρώ.