ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες

Μυτιλήνη: Ακόμη μία ναυτική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο. Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, βυθίστηκε 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης , με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Μυτιλήνη: Τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες

Μυτιλήνη: Ακόμη μία ναυτική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο. Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, βυθίστηκε 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ανάμεσα τους ήταν δύο παιδιά. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

Το δυστύχημα συνέβη στις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 58 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δύο σκάφη του λιμενικού και της Frontex, αλλά και ελικόπτερο τύπου super puma επιχειρούν στην περιοχή.

Μυτιλήνη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα μετά από πληροφορίες για ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της Λέσβου.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης, το ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στη Θερμή.

Στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι, εκ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα.

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από το ναυάγιο, ενώ σκάφη του Λιμενικού και τη Frontex έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 50 ανθρώπους. Στη θαλάσσια περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Επτά άνθρωποι -μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα κορίτσια- βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν οι βάρκες στις οποίες επέβαιναν ανατράπηκαν και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

 

*Η φωτογραφία είναι αρχείου, από τις έρευνες για ένα ναυάγιο βάρκας που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της Σάμου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μυτιλήνη: Τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.