Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι του αποκάλυψε ο θανατοποινίτης της Αριζόνα - Τι ήθελε

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αποκάλυψε τι του έγραφε στις επιστολές του ο θανατοποινίτης της Αριζόνα λίγο πριν την εκτέλεση του

Στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κκ Ιερόθεος, ο οποίος και μίλησε για την επικοινωνία που είχε μέσω επιστολών με τον θανατοποινίτη της Αριζόνα που εκτελέστηκε αφότου πρώτα βαπτίστηκε και εκάρη ορθόδοξος μοναχός υπό το όνομα Εφραίμ.

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο θανατοποινίτης της Αριζόνα έλαβε το σχήμα καθώς και η πρότερη ζωή του στο κελί ήταν πνευματική και ζούσε σαν μοναχός.

Παρότι ο ίδιος ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως στο παρελθόν υπέπεσε σε παράνομες πράξεις όπως ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών δεν αποδέχθηκε ποτέ πως ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε το 8χρονο κορίτσι, μια κατηγορία που τον οδήγησε έως τον θάνατο και από εκεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Η μεταστροφή του και η πνευματικότητα του έκαναν την περίπτωση του Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ να συγκινήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα την Ορθοδοξία καθώς επέλεξε να βαπτιστεί με το όνομα Αντώνιος και να παραδώσει το πνεύμα του ως μεγαλόσχημος μοναχός του Χριστού.

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι του αποκάλυψε ο θανατοποινίτης της Αριζόνα – Τι ήθελε

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κκ Ιεόροθεος, από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας του μαζί του είπε πως το μόνο που θέλει είναι να έχει περισσότερο χρόνο από τις αρχές για μετάνοια πρωτού να εκτελεστεί και «όχι απαραίτητα την απελευθέρωση» του.

Ακόμη, σημείωσε πως ο θανατοποινίτης της Αριζόνα ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς είχε βαθιά Θεολογικές αναζητήσεις και οι συζητήσεις μαζί του φανέρωναν την μεταστροφή που υπήρχε.

Δεν επιζητούσε την αναγνώριση, την δικαίωση ή την απελευθέρωση του παρά μόνο τον χρόνο για να μετανοήσει ειλικρινά.

Τέλος, ο Μητροπολήτης Ναυπάκτου αποκάλυψε και τις σκέψεις του για έκδοση των συγκεκριμένων επιστολών με τον μοναχό Εφραίμ προκειμένου να γνωρίσει και ο κόσμος την επικοινωνία που είχαν αλλά και τις σκέψεις που διακατείχαν τον θανατοποινίτη της Αριζόνας λίγο πριν από την εκτέλεση του.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου: