ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης για τους νεκρούς ομογενείς: «Ένα ξέρω, ζούσαν πριν την εισβολή και δεν ζουν μετά»

Μάλλον δεν κρίνει σημαντικό να μάθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από ποιους πραγματικά σκοτώθηκαν οι Έλληνες στην Ουκρανία...
Μητσοτάκης για τους νεκρούς ομογενείς: «Ένα ξέρω, ζούσαν πριν την εισβολή και δεν ζουν μετά»

Διεθνή διπλωματία επιπέδου «μπακαλικής» ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου των 10 ομογενών στην Ουκρανία, αφού από την ομιλία του στη Βουλή δήλωσε… απρόθυμος να μάθει από ποιους σκοτώθηκαν και γιατί!

«Δεν μπορώ να ακούω αφελή ερωτήματα για το πώς χάθηκαν οι άνθρωποι μας στη Μαριούπολη. Εγώ ένα ξέρω, ότι ζούσαν πριν την εισβολή και δεν ζουν μετά από αυτή», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια «ότι να ‘ναι – όπως να ‘ναι» τοποθέτηση που αδυνατεί κανείς να πιστέψει ότι προήλθε από τον πρωθυπουργό μιας χώρας, και όχι από κάποιον θαμώνα καφενείου.

Δηλαδή για τον κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερευνηθεί από ποιους σκοτώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, και θεωρεί a priori (με κάποιο άγνωστο σε εμάς κληρονομικό χάρισμα προφανώς) πως πιθανότατα ευθύνονται οι Ρώσοι.

Εντωμεταξύ πριν δύο μέρες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, δήλωνε βέβαιος πως «ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς» και πως «έχουμε αποδείξεις». Και αφού πολιτικοί και δημοσιογράφοι (απολύτως δικαιολογημένα) ζήτησαν να βγουν στη δημοσιότητα αυτές οι «αποδείξεις», φτάνουμε στο σήμερα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τις παρουσίασε, άλλα είπε στον ελληνικό λαό πως… δεν χρειάζονται καν αποδείξεις, γιατί αυτοί οι 10 ομογενείς δεν είχαν σκοτωθεί πριν την εισβολή της Ρωσίας.

Το ότι κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, οι ισορροπίες αλλάζουν λεπτό με λεπτό και ολόκληρες κοινότητες χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες», δεν φαίνεται καν να απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη. Όσο και αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει λεκτική λοβοτομή σε έναν ολόκληρο λαό, στην περίπτωση θυμάτων ενός πολέμου, σημασία έχει να φανερωθεί η πραγματική αλήθεια, και όχι να συντηρείται μια προπαγάνδα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Και κανένας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μεταφέρει καλύτερα την αλήθεια, απ’ ότι οι ίδιοι οι Έλληνες που ζουν στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Κιουρανάς που μίλησε χθες ζωντανά σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να φύγει από την Μαριούπολη, εκείνος απάντησε: «Πώς να φύγεις; Αν βγεις στο δρόμο μπορεί να σε πετύχει η Ταξιαρχία του Αζόφ, οι οποίοι είναι Ουκρανοί φασίστες και γι’ αυτούς γίνονται όλα, και να σε σκοτώσουν. Πώς να φύγεις;».

Έχουμε λοιπόν από τη μία πλευρά τις σουρεαλιστικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αιτιολογεί θανάτους με «χρησμούς» της Πυθίας, ενώ στέλνει οπλισμό και ανακατεύεται στη φλεγόμενη Ουκρανία, και από την άλλη έναν κάτοικο της Μαριούπολης που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και λέει ευθέως πως απειλείται η ζωή του από τους νεοναζί του Αζόφ που δεν τους αφήνουν να φύγουν.

Σχεδόν 150.000 ομογενείς κινδυνεύουν άμεσα, βρισκόμενοι στο μέσο της σύγκρουσης δύο απρόβλεπτων δυνάμεων, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να παίζει με τη φωτιά, αδιαφορώντας να διαφυλάξει την ασφάλεια τους.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης για τους νεκρούς ομογενείς: «Ένα ξέρω, ζούσαν πριν την εισβολή και δεν ζουν μετά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.