ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να΄ταν μόνο ο Χριστέμπορος Βελόπουλος; Επιστολές του Ιησού πούλαγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Έκθετος ο Μητσοτάκης για το χριστεμπόριο του Άδωνι - «Τιτανομαχία» κομπογιαννιτών μεταξύ Κ. Βελόπουλου και Ά.Γεωργιάδη
Να΄ταν μόνο ο Χριστέμπορος Βελόπουλος; Επιστολές του Ιησού πούλαγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Όσο ζυγώνει η μάχη των Ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλο και πιο συχνά στρέφει τα πυρά του προς τα δεξιά κόμματα, γνωρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία αιμορραγεί ασύστολα προς τα εκεί λόγω των αντιχριστιανικών και αντεθνικών πολιτικών της.

Ειδικά στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρωθυπουργός πάσχισε να δείξει ότι είναι «χριστιανός» με το γνωστό του επικοινωνιακό θέατρο. Ενώ δεν παρέλειπε να αναμασά το αφήγημα ότι οι σχέσεις κυβέρνησης – εκκλησίας παραμένουν καλές, την ίδια στιγμή που οι χριστιανοί βλέπουν μετά βδελυγμίας τις πολιτικές Μητσοτάκη για την οικογένεια και θεωρούν ότι όσοι ψήφισαν το έκτρωμα για τους γκέι γάμους, έθεσαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκτός εκκλησίας. Το ότι κάποιοι πολιτικοί σέρνουν τα βήματά τους μέχρι τους ναούς για να σώσουν το image τους, ουδόλως τους κάνει χριστιανούς.

Όπως μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις, η μεγαλύτερη διαρροή της ΝΔ είναι (για την ώρα) προς την Ελληνική Λύση. Έχοντας επίγνωση αυτού του δεδομένου, ο Κ.Μητσοτάκης πριν ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, πέταξε ένα «καρφί» για τον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας ότι «όταν μιλάς για πατρίδα και θρησκεία και ταυτόχρονα πουλάς κεραλοιφές και χειρόγραφες επιστολές του Χριστού συνιστά πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης».

Και μπορεί μεν να έχει δίκιο για το ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι θεομπαίχτης και πωλητής «χριστιανοσύνης», αλλά πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτα να μάθει καλύτερα τι χριστέμπορους κουβαλά μέσα στο ίδιο το κόμμα του.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, υπουργό Υγείας και «προσωπική επιλογή» του Κυριάκου Μητσοτάκη που ακούει στο όνομα: Άδωνις Γεωργιάδης. Ένα από τα πρώτα «βιολιά» του Μαξίμου, από την πρώτη – κιόλας – τετραετία Μητσοτάκη.

Ο τηλεβιβλιοπώλης Άδωνις είχε γράψει χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες για να προμοτάρει βιβλία σε κανάλια. Ένα από αυτά τα βιβλία ήταν το «Χειρόγραφο του Ιησού» του συγγραφέα Άγγελου Σακκέτου, που υποτίθεται ότι περιείχε επιστολή του Χριστού προς τον Άβγαρο, τοπάρχη της Εδέσσης την εποχή που δίδασκε ο θεάνθρωπος στη Γαλιλαία!

Φυσικά η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη κανενός γραπτού του Ιησού και καταδικάζει ως ψευδεπίγραφα τέτοια κείμενα. Όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης με περίσσιο… πάθος διαφήμιζε το ψευδοκείμενο για να το πουλήσει σε ημιμαθείς χριστιανούς, και έκανε λόγο μάλιστα για «συγκλονιστικές αποδείξεις».

Το υποτιθέμενο «Χειρόγραφο του Ιησού» ήταν μια παρόμοια εξαπάτηση με τις «Επιστολές του Ιησού» που πουλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος στις δικές του εκπομπές. Φαίνεται ότι Βελόπουλος και Γεωργιάδης, εκτός από κοινό κομματικό παρελθόν (στο ΛΑ.Ο.Σ), έχουν και κοινό βιογραφικό στο χριστεμπόριο. Έχουμε μια πραγματική «τιτανομαχία» κομπογιαννιτών.

Τελικά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν του «βγαίνει» ούτε μισό επιχείρημα για να κάνει σοβαρή αντιπαράθεση στα δεξιά. Όλα του γυρνάνε μπούμερανγκ. Και αυτό διότι έχει βάλει όλη τη «σάρα και τη μάρα» στη ΝΔ και ταυτόχρονα ο ίδιος έχει ποδοπατήσει όλες τις παραδοσιακές αξίες της δεξιάς. «Μέγιστη πολιτική εξαπάτηση», είναι να έχεις για πολιτικό «καμάρι» έναν Άδωνι Γεωργιάδη στο κόμμα σου, που πριν μερικά χρόνια πούλαγε fake επιστολές του Ιησού και σήμερα τραβολογάει φωτογράφους για να τον απαθανατίζουν σε εκκλησίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να΄ταν μόνο ο Χριστέμπορος Βελόπουλος; Επιστολές του Ιησού πούλαγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.