×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Νέα Δημοκρατία: Σαρωτική νίκη στους συνταξιούχους (vid)


Sportime Team

Νέα Δημοκρατία: Σαρωτική νίκη στους συνταξιούχους (vid)


Ένα από τα κοινωνικά στρώματα στα οποία κυριάρχησε η Νέα Δημοκρατία, καταφέρνοντας να γίνει Κυβέρνηση, ήταν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τα exit poll οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 46,4% ψήφισαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό 25,5%, ενώ αυξημένες ήταν και οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής σε αυτή την κοινωνική κατηγορία με 10,9%.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στους νέους από 17 έως 24 ετών, όπου «πρώτευσε» με ποσοστό 33,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 29,7%.

«Μοιρασμένες» ήταν οι δυνάμεις των δύο πρώτων κομμάτων στους υπαλλήλους του Δημοσίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά με 34,1% και η ΝΔ πήρε ποσοστό 32%.

Αντίθετα, στους ελεύθερους επαγγελματίες η επικράτηση της ΝΔ ήταν σαρωτική, με σχεδόν έναν στους δύο (44,6%) να επιλέγει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο και το 24,5% να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σημαντικότερες δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις από τηνν Πειραιώς και πρόσθεσε:
«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει.

Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο αρχικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Είπαμε ότι χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, τους αγωνιστές που δεν το έβαλαν κάτω. «Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν για πρώτη φορά» , ανέφερε και σημείωσε ότι «είναι μία σπουδαία στιγμή για εμένα είναι η προσωπική δικαίωση ενός αγώνα που άρχισε πριν από τρεισήμισι χρόνια…Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην γυναίκα μου Μαρέβα και στα τρία μου παιδιά…».

Διαβεβαίωσε ότι «Θα συνεχίσω με την ίδια σεμνότητα και εργατικότητα που με έφερε εδώ. Έχω βαθιά πίστη στις αστείρευτές δυνατότητες αυτού του λαού…Θέλω μία Ελλάδα ισχυρή και με αυτοπεποίθηση που να διεκδικεί στην Ευρώπη αυτά που της αξίζουν και όχι να στέκεται σαν επαίτης…Σας ζήτησα και μου δώσατε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτή την ισχυρή εντολή θα την αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η νίκη της ΝΔ είναι μία νίκη της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα. Θέλω να είστε δίπλα μας».

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras