ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεα μετρα κορονοιος: Όλα όσα έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου

Νεα μετρα κορονοιος: Εστίαση, διασκέδαση, τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε πρώτο πλάνο για την αντιμετώπιση της Omicron
Νεα μετρα κορονοιος: Όλα όσα έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου

Νεα μετρα κορονοϊος: Ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη, ετοιμάζουν ένα νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα εφαρμοστεί μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Οδηγός για τα μέτρα αποτελούν τα προηγούμενα επειδικικά κύματα και οι πρακτικές εξωμάλυνσής τους.

Το πρώτο… χαρτί αποτελεί το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση, η µείωση στον αριθµό των τραπεζοκαθισµάτων στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους υγειονοµικού ενδιαφέροντος αλλά και στον αριθµό των καθηµένων ανά τραπέζι.

Παράλληλα σχεδιάζεται διαχωρισμός των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, όπως π.χ. τα µπαρ και οι πίστες, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στη χωρητικότητα σε κοινωνικά γεγονότα, όπως αγώνες, θέατρα, σινεµά και λοιπές αίθουσες θεαµάτων.

Η επιβολή συγκεκριµένου ωραρίου στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης είναι ένα µέτρο που θεωρείται πως θα έχει επίδραση στην αναχαίτιση της διασποράς της «Omicron» ανάµεσα σε εµβολιασµένους.

Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι η πλήρης ελευθερία, η οποία μεταφράζεται σε μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, η μετάδοση είναι πιο έντονη. Η επέκταση της τηλεργασίας, επίσης, είναι ένα µέτρο που δεν έχει οικονοµικό κόστος, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο παρελθόν και είναι εύκολο να επαναληφθεί.

Νεα μετρα κορωνοϊός 0 Μεταλλαξη Omicron: Η ειδοποιός διαφορά με τα άλλα κύματα 

Επιπλέον, στο τραπέζι των μέτρων βρίσκεται και η τηλεκπαίδευση, για την οποία αναζητείται φόρμουλα. Ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση, η οποία ακόμα δεν έχει κρίνει αν η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες είναι απολύτως αναγκαία.

Επομένως, αυτό που θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου κι έπειτα, είναι η επαναφορά μέτρων που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού στις προηγούμενες μεταλλάξεις του.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι πλέον θα εφαρμοστούν σε εμβολιασμένος πολίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κάτι που υποχρεώνει η επέλαση της Omicron.

Βάσει του σχεδιασµού, η ηµεροµηνία λήξης των µέτρων τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείεται βεβαίως παράταση της εφαρµογής τους για όσο χρειαστεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νεα μετρα κορονοιος: Όλα όσα έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.