ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Market Pass: Έρχεται μετά τις εκλογές; Ποιους θα αφορά

Νέο Market Pass έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ημέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές.
Νέο Market Pass: Έρχεται μετά τις εκλογές; Ποιους θα αφορά

Νέο Market Pass υποσχέθηκε μέσα από την συνέντευξη του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής (21/5).

Η Κυβέρνηση διά στόματος Μητσοτάκη, συνεχίζει να τάζει προεκλογικά πάσης φύσεως επιδόματα, τύπου fuel pass και market pass τα οποία δεν βοηθούν ούτε στο ελάχιστο με τις ανατιμήσεις που υπάρχουν σε βασικά προϊόντα και όχι μόνο.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα επιδόματα αυτά δίνονται καθαρά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βάλλεται από παντού.

Νέο Market Pass: Οι δικαιούχοι μέχρι σήμερα και η διεύρυνση 

Δικαιούχοι της ενίσχυσης μέχρι και σήμερα ήταν φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού, το οποίο ενδέχεται να αποτελείται από συζύγους ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Πλέον, η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται πως ίσως διευρύνει περισσότερο την βεντάλια των δικαιούχων.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο Market Pass: Έρχεται μετά τις εκλογές; Ποιους θα αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.