ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένας δεν πηγαίνει χαμένος από τη μιντιακή «αυτοκρατορία» Μητσοτάκη: Επτά δημοσιογράφοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μεγάλη... αδυναμία στους συστημικούς δημοσιογράφους έχει ο πρωθυπουργός - Κατά τα άλλα φτιάχνουν καριέρες κάνοντας τους «αδέσμευτους»
Κανένας δεν πηγαίνει χαμένος από τη μιντιακή «αυτοκρατορία» Μητσοτάκη: Επτά δημοσιογράφοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Φαίνεται ότι οι λίστες Πέτσα έχουν αφήσει βαριά πολιτική παρακαταθήκη στο δημοσιογραφικό τοπίο. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά επτά δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ! Τους Γιώργο Αυτιά, Δημήτρη Τσιόδρα, Νίκο Στέφο, Ανδρέα Ζαμπούκα, τη Βίκυ Φλέσσα, την Ελεονώρα Μελέτη και την νυν Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, η οποία ενεπλάκη σε σκάνδαλο οικονομικής απάτης, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε άλλη χώρα, στην οποία τόσοι δημοσιογράφοι στρατεύονται με τόση ευκολία στο «μαντρί» ενός κόμματος. Δημοσιογράφοι που υποτίθεται υπηρετούν ένα λειτούργημα… αμεροληψίας και αντικειμενικότητας. Η δημοσιογραφική δεοντολογία έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο για όλους τους συστημικούς δημοσιογράφους, που φαίνεται να τους έχει απεριόριστη… αδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι οι οποίοι καταλήγουν σε ένα ψηφοδέλτιο, έχουν ξοδέψει χρόνια σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα κερδίζοντας φήμη με τον ρόλο του… αδέσμευτου επαγγελματία. Και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι γρανάζια του βαθέως μητσοτακικού κράτους. Και το χειρότερο είναι ότι το ξεσκέπασμα της μάσκας τους, το κάνουν με… τιμή και καμάρι. Δεν έχει μείνει ούτε ίχνος ντροπής.

Δεν λέμε βέβαια ότι ο δημοσιογράφος δεν επιτρέπεται να ακολουθεί πολιτική καριέρα, αρκεί όμως να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο πουλώντας «αντικειμενικότητα». Η στρατευμένη δημοσιογραφία έχει καταντήσει να είναι προθάλαμος της συστημικής πολιτικής, και ιδιαίτερα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που λατρεύει να χειραγωγεί την πληροφορία.

Τρανό παράδειγμα ο Γιώργος Αυτιάς που έφτιαξε καριέρα ως ο «προστάτης των συνταξιούχων» και στρατεύεται σήμερα στο κόμμα που τους εξαπάτησε με τα αναδρομικά και τους υποχρεώνει να ζουν με συντάξεις πείνας και ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας που ιδιωτικοποιείται κομμάτι – κομμάτι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κανένας δεν πηγαίνει χαμένος από τη μιντιακή «αυτοκρατορία» Μητσοτάκη: Επτά δημοσιογράφοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.