ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΙΚΗ προς κυβέρνηση: «Κηρύξτε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» – Κλιμάκιο του κόμματος στον Έβρο

«Δεν μπορεί η χώρα μας να καίγεται και η κυβέρνηση να υποδύεται την ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων», αναφέρει η ΝΙΚΗ σε ανακοίνωση της
ΝΙΚΗ προς κυβέρνηση: «Κηρύξτε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» – Κλιμάκιο του κόμματος στον Έβρο

Στα πύρινα μέτωπα του Έβρου μεταβαίνει σήμερα πολυμελές κλιμάκιο του κόμματος ΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Νατσιό, αλλά και τους βουλευτές Κομνηνό Δελβερούδη και Νικόλαο Παπαδόπουλο, καθώς και άλλα στελέχη της «Νίκης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για πέντε ολόκληρες μέρες συνεχίζεται το καταστροφικό πέρασμα της μεγάλης πυρκαγιάς που σάρωσε την Αλεξανδρούπολη και προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς. Συνολικά 16 οικισμοί εκκενώθηκαν την Τρίτη (22/8) με χιλιάδες κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τη σοκαριστική είδηση των 18 παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Τα 14 σχεδόν ταυτόχρονα μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν στην περιοχή του Έβρου, αλλά και οι εστίες που ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα σε πολλά στρατηγικά σημεία, φανερώνουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, που θα έπρεπε άμεσα να θέσει το κράτος σε κατάσταση γενικού συναγερμού.

Αντ’ αυτού, ο κρατικός μηχανισμός δείχνει εικόνα ολικής διάλυσης, και τις ώρες που καιγόταν η Αλεξανδρούπολη και οι πολίτες της ζούσαν στιγμές ανείπωτης αγωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διπλωματική… φιέστα με τους ηγέτες των Βαλκανίων και ανακοίνωνε περιχαρής με τον Ζελένσκι ότι θα εκθέσει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να παρουσιάσει διεθνώς την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας» για τα Δυτικά Βαλκάνια, την ίδια στιγμή που η χώρα που κυβερνά, βυθίζεται σε συνθήκες χάους και οι Έλληνες πολίτες δέχονται έναν ασύμμετρο πόλεμο από άγνωστες – γνωστές δυνάμεις.

Πάνω σε αυτή την τραγική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολείται με το να κάνει τον «ατζέντη» του ΝΑΤΟ την ώρα που καίγονται οι Έλληνες, τοποθετείται και η ουσιαστική παρέμβαση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση ότι:

«Δεν μπορεί η χώρα μας να καίγεται και η κυβέρνηση να υποδύεται την ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια ενώ θα πρέπει να είναι ηγέτιδα για το καλό του λαού μας». Με τη ΝΙΚΗ να καλεί, εν κατακλείδι, την κυβέρνηση «να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να ζητήσει αμέσως βοήθεια από την ευρωπαϊκή της οικογένεια».

Την προηγούμενη μέρα, είχε προηγηθεί και άλλη ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ σχετικά με τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη μισή Ελλάδα. Εκεί γινόταν λόγος για αυτό που θίγουν όλοι οι ειδήμονες πλέον, για την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει επιτέλους οργανωμένο σχέδιο πρόληψης σε αυτήν τη χώρα. Όσο παραμένουν στην εξουσία πολιτικοί που αντιμετωπίζουν την αντιπυρική προστασία ως περιττό κόστος, είναι απολύτως βέβαιο πως κάθε καλοκαίρι θα έχουμε τις ίδιες και χειρότερες τραγωδίες στη χώρα μας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΙΚΗ προς κυβέρνηση: «Κηρύξτε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» – Κλιμάκιο του κόμματος στον Έβρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.