ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικολαΐδης – Ζαννιάς: «Στο ίδιο έργο αυτή τη φορά χωρίς θεατές – Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης»

«Στο ίδιο έργο αυτή τη φορά χωρίς θεατές – Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης η εκ νέου εξαγγελία των ίδιων μέτρων κατά της βίας»
Νικολαΐδης – Ζαννιάς: «Στο ίδιο έργο αυτή τη φορά χωρίς θεατές – Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης»

Σε κοινή δήλωσή τους ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Νομού Δράμας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού, και ο Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ανέφεραν τα εξής:

Το θλιβερό γεγονός του σοβαρού τραυματισμού ενός αστυνομικού στο πλαίσιο διεξαγωγής αθλητικού αγώνα, οδήγησε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. στην εκ νέου εξαγγελία μέτρων κατά της οπαδικής βίας, για τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Πρόκειται για ξεκάθαρη κυβερνητική ομολογία της παταγώδους αποτυχίας αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους, καθώς ανακοινώθηκαν ξανά μέτρα όπως η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας και συστήματος ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί. Η διαφοροποίηση αυτή τη φορά αφορά ουσιαστικά το μέτρο διεξαγωγής για δύο μήνες ποδοσφαιρικών αγώνων χωρίς θεατές, με το οποίο τιμωρείται οριζόντια και κάθε φίλαθλος που αγαπά με υγιή τρόπο τον Αθλητισμό.

Δυστυχώς η ανακύκλωση ήδη ανακοινωμένων μέτρων δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα της βίας στον Αθλητισμό, εφόσον δεν συνδυαστεί επιτέλους με τη δέουσα πολιτική βούληση για την εφαρμογή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρόκειται για το ίδιο έργο, αυτή τη φορά χωρίς θεατές. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για οπαδικά επεισόδια εκτός πλαισίου διεξαγωγής αγώνων, στα οποία κατά το παρελθόν θρηνήσαμε τις απώλειες του Άλκη και του Μιχάλη. Είναι ένα σαφές δείγμα ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και απλά προσπαθεί να κατευνάσει πρόσκαιρα την κοινή γνώμη.

Το ζήτημα της βίας και στον χώρο του αθλητισμού είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα, το οποίο τέμνει οριζόντια την κοινωνία, συνδέοντας την ελληνική οικογένεια, το ελληνικό σχολείο και τον Αθλητισμό, και για τον λόγο αυτό απαιτείται η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης μέσα από ευρεία διακομματική συναίνεση.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βίας στις ρίζες του, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η οποία επέλεξε για ακόμη μια φορά να κινηθεί με όρους επικοινωνίας.

Τέλος, εκφράζουμε ξανά τις ολόψυχες ευχές μας στον 31χρονο αστυνομικό να ξεπεράσει άμεσα κάθε κίνδυνο για τη ζωή του και να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του και στην υπηρεσία του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικολαΐδης – Ζαννιάς: «Στο ίδιο έργο αυτή τη φορά χωρίς θεατές – Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.