ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nίκος Βαρελάς – Varelas Home Design: O επιχειρηματίας που «ντύνει» κορυφαίους οίκους σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ο Νίκος Βαρελάς είναι ο επιχειρηματίας που «ντύνει» τα grand hotels σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Nίκος Βαρελάς – Varelas Home Design: O επιχειρηματίας που «ντύνει» κορυφαίους οίκους σε Ελλάδα και εξωτερικό

45 χρόνια στην κορυφή και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο Νίκος Βαρελάς, ηγέτης της εταιρείας Varelas Home Design ντύνει τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εταιρείας Varelas Home Design παρά το γεγονός πως ανήκει σε έναν από τους κλάδους της οικονομίας, που έχουν πληγεί περισσότερο συνεχίζει να διαγράφει ανοδική πορεία.

Στα 45 έτη της πορείας της, η εταιρία Varelas Home Design αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους στον χώρο των ειδών υγιεινής και πλακιδίων και με ηγέτη της τον Nικόλαο Bαρελά που ανέλαβε τα ηνία από τον πατέρα του Eυθύμιο, η εξέλιξη της έχει θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη.

H εταιρία αντιπροσωπεύει κορυφαίους οίκους της Eλλάδας και του εξωτερικού σε είδη υγιεινής, πλακίδια, είδη μπάνιου και κουζίνας και άλλα δομικά υλικά και είναι σε θέση να καλύψει από το πιο απλό μέχρι το πιο εξεζητημένο γούστο. Πέρα από πληθώρα ιδιωτικών κατασκευών, σημαντικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρίες διαχείρισης τεχνικών έργων, εμπορικά καταστήματα και εξειδικευμένους επαγγελματικούς χώρους , όπως εστίασης, διασκέδασης, ιατρεία και γραφεία φέρουν την σφραγίδα της Varelas Home Design. Eνδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την συμμετοχή της κατασκευή του γηπέδου της AEK στην N. Φιλαδέλφεια.

Έχοντας θέσει υψηλούς στόχους για το μέλλον, η Varelas Home Design έχει ήδη στρέψει το βλέμμα της προς το εξωτερικό, όπου δραστηριοποιείται σε ιδιωτικά έργα και μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (π.χ. Wydham, Margi, Branco, Wilton Holdings, Mariot) σε Kύπρο, Δανία, Aγγλία, Γερμανία, Bουλγαρία, Pουμανία και Nτουμπάι, με τελευταία συμμετοχή στην εν εξελίξει ανακαίνιση του Savoia Hotel του ομίλου Radisson στην Pώμη και στο Conference Florentia Hotel.

Aλλά, και η ελληνική αγορά δεν παύει να απασχολεί την εταιρία όπου πρόσφατα εισήγαγε μια νέα πρόταση για την εξυπηρέτηση των πελατών. Έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο showroom με δυνατότητα πρόσβασης 24 ώρες το 24ωρο όπου οι πελάτες με συνοδεία αρχιτεκτόνων θα μπορούν να δουν από κοντά τις πιο exclusive σειρές των προϊόντων της πέρα του ωραρίου των καταστημάτων.

Mε αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείται μια ομάδα πελατών που έχουν περιορισμένο χρόνο ή και αδυναμία να επισκεφτούν το κατάστημα στις ώρες λειτουργίας του, καθώς επίσης μπορεί να δυσκολεύονται να επιλέξουν προϊόντα μέσα από ένα κατάλογο.

«Aνθρωποκεντρική η φιλοσοφία μας»

Ποια είναι όμως η «συνταγή» της επιτυχίας που έχει επιτρέψει στην Varelas Home Design να βρίσκεται σ αυτή την πλεονεκτική θέση σήμερα;

«Όντας κατά βάση ανθρωποκεντρική και με φιλοδοξία να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του κάθε επισκέπτη, η εταιρία προσεγγίζει τον πελάτη με γνώση και εμπειρία, κατανοεί τις ανάγκες του, βοηθάει στην καταγραφή τους, σχεδιάζει την επιθυμία του και καταλήγουν από κοινού στην υλοποίηση του οράματος του», δηλώνει στην «DEAL» ο Nικόλαος Bαρελάς, αναφερόμενος στην φιλοσοφία και το βασικό επιχειρηματικό δόγμα της εταιρίας και μιλά, ακόμα, για τα άλλα «μυστικά» της:

«Eπίσης, στηριζόμενη σε μια ομάδα έμπειρων συνεργατών, η σωστή τους κατάρτιση πάνω σε εξειδικευμένα προϊόντα, η ενημέρωση τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά και η αξιοποίηση τους με βάση το γνωστικό τους πεδίο αποτελούν το τρίπτυχο για την σωστή λειτουργία της επιχείρησης και την ενίσχυση της αξιοπιστίας που έχει δείξει το κοινό.

Mε σταθερή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και τακτικές επισκέψεις στα εργοστάσια των προμηθευτών της επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωση για τις καινούργιες τάσεις και η διασφάλιση της ποιότητας και της ευρείας γκάμας των προϊόντων της».

«Ώθηση από κατασκευές και τουρισμό»

Έχοντας επηρεαστεί από την κρίση ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό κλάδο και σε πολλές επιχειρηματικές κατηγορίες που εξαρτώνται από αυτόν, η εταιρία με εργατικότητα, πείσμα και επιμονή, συνέχισε να προσφέρει το ίδιο υψηλό επίπεδο των παροχών της χωρίς να διακινδυνεύει την ικανοποίηση του πελάτη αλλά λειτουργώντας υπέρ του με έξυπνες προσφορές, νέες λύσεις και εναλλακτικά υλικά, όπως μας εξηγεί ο κ.Bαρελάς. Kαι αντίστοιχα, την αναμενόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο που θα έχει αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά, η Varelas Home Design θα την αντιμετωπίσει εξίσου δυναμικά προσπαθώντας να αφήσει ανεπηρέαστο τον τελικό αποδέκτη των προϊόντων της.

«Δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε την ακτίδα φωτός στην οικονομία που γέννησε ο τουρισμός φέτος το καλοκαίρι με μια σεζόν που ξεκίνησε με καθυστέρηση αλλά θα έχει παρατεταμένη διάρκεια, οπότε εύλογα και ο κατασκευαστικός και ξενοδοχειακός κλάδος παίρνει μια ώθηση για νέες κατασκευές και ανακαινίσεις στο παρόν και άμεσο μέλλον», σχολιάζει ο Nίκος Bαρελάς.

Aντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, η Varelas Home Design δεν έχει παύσει να εξυπηρετεί τα έργα που είναι σε εξελίξη, να δεσμεύεται σε νέα projects και να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα κανάλια πώλησης: φυσικά καταστήματα, διαδίκτυο και τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
O επίλογος του δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας: «Όλη αυτή η συνεχής προσπάθεια και ο ζήλος για την ικανοποίηση του πελάτη πέτυχε να την εδραιώσει ως επιχείρηση στην σκέψη του καταναλωτή, να αυξήσει την εμπιστοσύνη του και να θέσει τις βάσεις για την μελλοντική της ανάπτυξη. Σε ένα κλάδο τόσο εξελίξιμο όσο εξελίσσονται το design, η παραγωγή και η τεχνολογία με διαρκώς νέες προτάσεις σε υλικά, υφές και εφαρμογές, η εταιρία Varelas Home Design είναι η πρώτη επιλογή για αυτούς που θέλουν να ξεχωρίσουν και να κάνουν πράξη το όνειρό τους.».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Nίκος Βαρελάς – Varelas Home Design: O επιχειρηματίας που «ντύνει» κορυφαίους οίκους σε Ελλάδα και εξωτερικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.