ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νο, you have not been to Greece», αρμόζει ως απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής»

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη από την αλαζονική φαντασία του, όπου υπάρχει «καταπληκτική ποιότητα ζωής».
«Νο, you have not been to Greece», αρμόζει ως απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής»

Θαρρεί κάποιος πως έχει βαλθεί να «δουλεύει» τον ελληνικό λαό με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συχνά – πυκνά περιγράφει την Ελλάδα ως μια χώρα που βλέπει μόνο στην (άγρια) νεοφιλελεύθερη φαντασία του. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο twitter του ο πρωθυπουργός, ίσως είναι ο μόνος πολίτης της χώρας που πιστεύει πως στην Ελλάδα υπάρχει όχι απλά καλή, άλλα «καταπληκτική ποιότητα ζωής».

Τι άλλο να χρειαστούν οι χρήστες του twitter ώστε να αρχίσουν να μεγαλουργούν στα τιτιβίσματά τους, ανεβάζοντας στις πρώτες τάσεις το #καταπληκτικη_ποιοτητα_ζωης, και δημοσιεύοντας αξέχαστα φωτογραφικά ντοκουμέντα από στιγμές «μεγαλείου» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Viva Wallet, με την οποία προχώρησε σε deal η JP Morgan. Και μιλώντας στο προσωπικό της εταιρείας έκανε την εξής διαπίστωση:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον ο οποίος είναι Έλληνας η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε και το βλέπουμε να γίνεται».

«Περίπου» μονόδρομο βλέπει την επιστροφή των ξενιτεμένων στην Ελλάδα με την «καταπληκτική ποιότητα ζωής» ο πρωθυπουργός που «περίπου» μας εμπαίζει κατάμουτρα.

Καταπληκτική ποιότητα, σε μια χώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι σε απελπιστικά επίπεδα. Σε μια χώρα που έχει το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, και με την πρώτη σοβαρή κακοκαιρία ολόκληροι δήμοι βυθίζονται στο σκοτάδι. Σε έναν τόπο που οι πυρκαγιές σβήνουν μόνο στην θάλασσα, που οι χιονιάδες αποκλείουν αυτοκίνητα για 24ωρα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, που οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν σχολικά συγκροτήματα και μετατρέπουν σε γόνδολες αστικά λεωφορεία.

Σε μια χώρα που ο πολίτης τρέμει να απευθυνθεί στο υπό διάλυση ΕΣΥ, μην καταλήξει παραπεταμένος σε ένα ράντζο περιμένοντας να κολλήσει ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Στη χώρα που οι άνω των 60 πληρώνουν φόρους υγειονομικού εκβιασμού και χιλιάδες υγειονομικοί πετιούνται στον δρόμο κατά τα γούστα του Θάνου Πλεύρη. Εδώ στη γη της επαγγελίας που η ανεργία θερίζει, το τηλεπικοινωνιακό κόστος παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης, τα ΜΜΕ θεωρούνται από τα πιο χειραγωγούμενα της Γηραιάς Ηπείρου, η διαφθορά έχει φτάσει ως το μεδούλι του κράτους, τα μεγάλα καρτέλ δεν αγγίζονται από κανέναν και η ακρίβεια επελαύνει ανεξέλεγκτη.

Εδώ που στα χρόνια της πανδημίας έκλεισαν χιλιάδες μαγαζιά (εστίασης, διασκέδασης, λιανεμπορίου) και που ο υπουργός Ανάπτυξης λέει στις μικρές επιχειρήσεις που χρωστάνε: «ή συγχωνευτείτε ή βάλτε λουκέτο», δηλαδή ή παραδώστε την ανεξαρτησία σας ή κόψτε τον λαιμό σας.

Εδώ που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν μειώνει τον φορομπηχτικό ΕΦΚ καυσίμων «γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» και γιατί έτσι «θα ευνοηθούν οι πλούσιοι».

Είναι φυσικό ένας πρωθυπουργός που ξοδεύει τις μέρες της διακυβέρνησης του μεταβαίνοντας από το ένα deal ολιγαρχών στο άλλο, και από το ένα τριήμερο διακοπών στο άλλο, να βλέπει μια καταπληκτική ποιότητα ζωής. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες όμως, εδώ και 2 χρόνια βιώνουν μια καταπληκτική υποβάθμιση της ζωής τους.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Νο, you have not been to Greece», αρμόζει ως απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.