ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομεία: Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νησιά – Χωρίς παθολόγο και παιδίατρο στην Κω

Κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία των νησιών - Χωρίς παθολόγο και παιδίατρο στην Κω
Νοσοκομεία: Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νησιά – Χωρίς παθολόγο και παιδίατρο στην Κω

Συνέχεια στα τραγικά λάθη της περιόδου του Covid δίνει η ελληνική κυβέρνηση, με τα νοσοκομεία να εκπέμπουν SOS, με σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Κως, με το νοσοκομείο του νησιού να έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παθολόγο και παιδίατρο!

Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, έχει συσταθεί επιτροπή απαλλαγμένη από κόμματα και συνδυασμούς, από απλό κόσμο που ετοιμάζει κινητοποιήσεις.

Στόχος είναι το αυτονόητο, το υπέρτατο αγαθό της υγείας, με τους κατοίκους του νησιού να απαιτούν την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου.

Η έλλειψη προσωπικό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στην Κω, καθώς οι άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα να πάθουν κάτι καθώς ο χρόνος αναμονής ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε αρκετά χωριά του νησιού υπολογίζεται στη μια ώρα, κάτι που έχει κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς κατοίκους.

Μάλιστα, πληρώματα της πολεμικής αεροπορίας, του ναυτικού ακόμη και της Πυροσβεστικής, προσπαθούν με αεροδιακομιδές να σώσουν ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων σε έναν χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα νοσοκομείο.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Κω προσπαθούν να συλλέξουν υπογραφές για την στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που μαζί με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη έχουν οδηγήσει σε τέλμα το ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι ιατρικός όμιλος της Τουρκίας με κλινική που έχει ως έδρα την Αλικαρνασσό έχει ξεκινήσει μία μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια επικοινωνίας γραμμένη στα ελληνικά όπου καλεί τους Έλληνες ασθενείς να μεταβούν στην Τουρκία για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, αναζητώντας πελάτες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοσοκομεία: Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νησιά – Χωρίς παθολόγο και παιδίατρο στην Κω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.