ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νομός της Ελλάδας που δεν την… πιάνει ο κορονοϊός!

Σχεδόν σε όλη την Επικράτεια έχει διασπαρεί ο κορονοϊός ωστόσο ακόμη υπάρχει ένας νομός της Ελλάδας που παραμένει σχεδόν...αψεγάδιαστος.
Ο Νομός της Ελλάδας που δεν την… πιάνει ο κορονοϊός!

Σχεδόν σε όλη την Επικράτεια έχει διασπαρεί ο κορονοϊός ωστόσο ακόμη υπάρχει ένας νομός της Ελλάδας που παραμένει σχεδόν…αψεγάδιαστος.

Από τις 4 Αυγούστου τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι σταθερά πάνω από 100, ενώ σε τρεις ημέρες υπερέβησαν τα 200, ενισχύοντας το καμπανάκι του κινδύνου προ του ενδεχόμενου μαζικής εξάπλωσης.

Συγκριτικά με τον Ιούνιο η Ελλάδα προσεγγίζει τον τετραπλασιασμό κρουσμάτων, ενώ από τις αρχές του μήνα έχει τετραπλασιαστεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κατέληξε 84χρονη – Στους 222 οι νεκροί

Εύλογα, σε αρκετές περιοχές της χώρας τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, υπάρχουν όμως τρεις νομοί που από την έναρξη της επιδημίας μοιάζουν «απροσπέλαστοι» από τον Sars-CoV-2 και θα μπορούσαν χωρίς διάθεση υπερβολής να χαρακτηριστούν covid-free. Πρόκειται για την Ευρυτανία, τη Φωκίδα και το Λασίθι, τις μόνες δηλαδή περιφερειακές ενότητες που από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν καταγράψει από 0 έως 4 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ειδικά στην Ευρυτανία, τα (σχεδόν μηδενικά) επίπεδα μόλυνσης προσδίδουν στην περιοχή την κατοχή ενός ιδιότυπου ρεκόρ. Το κρούσμα που καταγράφηκε την 1η Αυγούστου, με θετική μια 81χρονη γυναίκα από τα Άγραφα που είχε δεχτεί επίσκεψη συγγενών από την Αθήνα, είναι το πρώτο και το μοναδικό έως τώρα στο νομό!

Η Φωκίδα περιλαμβανόταν εξ αρχής στις περιοχές που δεν είχαν χτυπηθεί από το νέο κορωνοϊό, ενώ με τη γενική καραντίνα που επιβλήθηκε από τις 23 Μαρτίου η περιοχή θωρακίστηκε ακόμη περισσότερο. Έως τις 4 Μαΐου, που ήρθη το lockdown, δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα και έκτοτε έχουν επιβεβαιωθεί μόνο πέντε εισαγόμενα, δύο Σέρβων, δύο Γερμανών και ενός Γάλλου τουριστών.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νομός της Ελλάδας που δεν την… πιάνει ο κορονοϊός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.