ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νότης Μηταράκης μετά από «ηθοποιός», έγινε και στολίδι (της πολιτικής) – Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Ο Νότης Μηταράκης σαν άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν, φιγουράρει σαν στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν οι υπάλληλοι του
Ο Νότης Μηταράκης μετά από «ηθοποιός», έγινε και στολίδι (της πολιτικής) – Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Εκεί που νομίζει κάποιος πως η αλαζονεία κάποιων κυβερνητικών αξιωματούχων έχει τερματίσει το «γραφικόμετρο», έρχεται ένας Νότης Μηταράκης και τον διαψεύδει πανηγυρικά. Ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέχει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα της γραφικότητας, ο Νότης Μηταράκης αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του με πιο αραιά μεν, άλλα βαρυσήμαντα «statement» φαιδρότητας.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επέλεξε να εμφανιστεί ως «guest star» που υποδυόταν τον… εαυτό του σε δραματική σειρά του ΑΝΤ1. Εκεί ο κ. Μηταράκης απέδειξε πως διαθέτει ταλέντο στην τέχνη της υποκριτικής που κάποιες «κακές γλώσσες» λένε πως συνδέεται άρρηκτα με την τέχνη της πολιτικής.

Όμως η νέα πολιτική «πρόταση» Μηταράκη κουβαλάει εορταστικό αέρα, μπόλικη υπεροψία και οπωσδήποτε καμία επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Στο κτίριο «Κεράνη» υπάλληλοι του γραφείου του υπουργού μαζεύτηκαν για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για τον στολισμό όμως, δεν χρησιμοποίησαν συνηθισμένα στολίδια άλλα τύπωσαν τις φωτογραφίες τους και τις έβαλαν μέσα σε διάφανες μπάλες. Το απαύγασμα αυτής της φαεινής ιδέας, ήταν ένα 6λεπτο βίντεο στο οποίο υπό τους ήχους του «All I want for Christmas is you» (έχει την… προεκλογική σημασία του και αυτό), βλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια να τυπώνεται η φωτογραφία του υπουργού, να γεμίζεται η μπάλα με πλαστικό χιόνι, να σφραγίζεται και να τοποθετείται σε περίοπτη θέση πρώτη – πρώτη ψηλά στο δέντρο.

Αν μη τι άλλο, αυτές οι κινήσεις που στερούνται κάθε σοβαρότητας, παραπέμπουν σε γραφικότητες και προσωπολατρίες που συναντούμε σε κράτη τύπου Βόρειας Κορέας. Εκεί βλέπουμε το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται παντού. Εντωμεταξύ, ο Νότης Μηταράκης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα στο ότι το Δημοκρατικό Πολίτευμα στη χώρα μας έχει γίνει «σουρωτήρι» από τις υποκλοπές, δεν τον απασχολεί το ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και οι ένοπλες δυνάμεις, τον απασχολεί να φιγουράρει ως στολίδι μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη μπάλα.

Άλλωστε από ότι δήλωσε και ο ίδιος, δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα στο να παρακολουθείται μέχρι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αν υπάρχουν στοιχεία», οπότε ένας Εισαγγελέας της ΕΥΠ να μπορεί με μια απλή υπογραφή του να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Αυτό θα πει… δημοκρατία, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο «στολισμένος» Νότης Μηταράκης.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο, το «στολίδι – Μηταράκης» έγινε viral στον κόσμο του Twitter με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν. Αν σκεφτεί και μόνο κάποιος πως κάμποσοι δημόσιοι υπάλληλοι ξόδεψαν χρόνο από τις εργατοώρες τους για να κάνουν μπάλα – εικόνισμα του Νότη Μηταράκη, καταλαβαίνει γιατί αυτή η χώρα πηγαίνει προς τα εκεί που πηγαίνει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νότης Μηταράκης μετά από «ηθοποιός», έγινε και στολίδι (της πολιτικής) – Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.