ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Πανεπιστημιακός Ξενοφών Βεργίνης δίνει την απάντηση για την ακρίβεια – Με μία φράση

Μία φράση του γνωστού καθηγητή και ενός από τα πλέον δυνατά επιστημονικά μυαλά του τόπου μας αποκρυπτογραφεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που ζούμε σήμερα.
O Πανεπιστημιακός Ξενοφών Βεργίνης δίνει την απάντηση για την ακρίβεια – Με μία φράση

O Πανεπιστημιακός Ξενοφών Βεργίνης, από τους μεγαλύτερους καθηγητές οικονομικών, δίνει την απάντηση για την ακρίβεια που ζούμε σήμερα.

Μία φράση του γνωστού καθηγητή και ενός από τα πλέον δυνατά επιστημονικά μυαλά του τόπου μας αποκρυπτογραφεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον Βασίλης Ταλαμάγκα και τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΕΤ 24, στο RISE TV, σημείωσε πως δεν μπορούμε οι «οικονομικοί πολιτικοί να φορολογούμε τις πρώτες ύλες».

«Φορολογούμε αυτή τη στιγμή το ρεύμα που θα χρησιμοποιήσει (σ.σ. ο πολίτης), φορολογούμε τις ζωοτροφές, φορολογούμε τους πολλαπλασιαστικούς πόρους, φορολογούμε το τρακτέρ στα ύψη, φορολογούμε την βενζίνη και το πετρελαιο. Εεε, πέστε μου, πώς θα παράγει αυτός, με ποια δυνατότητα;», σημείωσε ο κ. καθηγητής.

Μερικά στοιχεία για το who is who του κ. Βεργίνη:

Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών για μία δεκαετία (1963-1973) και στο Sevenoaks College ως Καθηγητής Οικονομικών (1973-1974). Από το 1968 έως το 1995 και από το 1995 – 2005 ήταν Βοηθός και Λέκτορ Καθηγητής αντίστοιχα στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Οικονομικός Σύμβουλος σε αρκετές επιχειρήσεις Αγροτικού, Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Κλάδου και διετέλεσε μέλος Επιτροπής Σύνταξης Προγραμμάτων της Ν.Δ. για τον Αγροτικό Τομέα (1989-1993), Συντάκτης και υπεύθυνος υλοποίησης του πρώτου Προγράμματος LEADER στην Ελλάδα, Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. (στις περιόδους 1989-1992, 2005-2009 και 2013), Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα (Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. 1985 – 1988)

Εκπρόσωπος της Ελλάδος στους Διεθνείς Οργανισμούς Φ.Α.Ο. και Ο.Ο.Σ.Α. για θέματα Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Βοήθειας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής (1976-1980), Σύμβουλος των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας και Εμπορίου σε Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης (1976-1981), Διευθυντής Οικονομικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Υπουργείο Γεωργίας (1977–1981), Υπεύθυνος Διαπραγματεύσεων Ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για θέματα Γεωργίας, Εμπορίου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και αγρονομισματικής πολιτικής (1975-1980), Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. (1990), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1991-1994), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (1992-1994), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ (1989), Πρόεδρος της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ηπείρου Α.Ε. (1991-1993), Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993), Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) (2009), Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Λευκάδας (2010-2013), Αντιπρόεδρος Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών και Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ Χρηματιστηριακής. Μέλος Δ.Σ. σε πολλά Οικονομικά και Εμπορικά Επιμελητήρια καθώς και μέλος Δ.Σ. σε αρκετούς Κοινωνικούς Φορείς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Πανεπιστημιακός Ξενοφών Βεργίνης δίνει την απάντηση για την ακρίβεια – Με μία φράση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.