Όλυμπος: Νεκροί δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο – Εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης.  Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ξερολάκι Ολύμπου. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τους διασώστες, ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανάσυρσή...

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο – Εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης. 

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ξερολάκι Ολύμπου.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τους διασώστες, ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανάσυρσή τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 15.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο Ελλήνων ορειβατών, αλλά και ενός τρίτου Έλληνα ορειβάτη, σύμφωνα με την μαρτυρία του οποίου, οι δύο φίλοι του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι, ενώ έκαναν ορειβασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των ορειβατών.

Συγκεκριμένα, στο σημείο σπεύδουν έντεκα διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και επτά Πυροσβέστες, με τρία οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και Κατερίνης, ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες και ελικόπτερο σούπερ πούμα, με τέσσερις εναέριους διασώστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 18 θάνατοι, 268 διασωληνωμένοι, 716 κρούσματα

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.