Ορειβάτης

Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης που είχε πέσει νωρίτερα σήμερα σε χαράδρα στη θέση «Λούκι» στον Όλυμπο, παρά την επιχείρηση απεγκλωβισμού

Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης που είχε πέσει νωρίτερα σήμερα σε χαράδρα στη θέση «Λούκι» στον Όλυμπο, παρά την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η Πυροσβεστική γνωστοποίησε, το μεσημέρι, ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ασφαλές σημείο στο Οροπέδιο Μουσών. Στο σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες, ο 60χρονος άνδρας πραγματοποιούσε αναρρίχηση μαζί με άλλα άτομα στην περιοχή Λούκι σε υψόμετρο 2.900 μέτρων.

Ορειβάτης Όλυμπος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ειδοποιηθεί στις 9:50 το πρωί από άλλον ορειβάτη ότι άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε δύσβατο σημείο με γκρεμούς και χαράδρες, κοντά στην κορυφή του Μύτικα. Η περιοχη ήταν εξαιρετική δύσβατη.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Αργότερα στην περιοχή μετέβη πενταμελής ομάδα πυροσβεστών από το Λιτόχωρο Πιερίας, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλόεν στο σημείο έφτασε και εξαμελές κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.