ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Σε απόγνωση οι πολίτες

Στα ύψη βρίσκεται η βενζίνη στα νησιά με τους πολίτες να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση!
Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Σε απόγνωση οι πολίτες

Σοκ προκαλεί η αύξηση της τιμής στη βενζίνη, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση αντικρίζοντας να ξεπερνάει ακόμη και τα 2 ευρώ σε ορισμένα νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο στήριξης φαίνεται πως πήγε περίπατο και η έκρηξη των τιμών στα καύσιμα είναι εξωφρενική, καθώς μόνο τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει αύξηση της τάξης του 10%!

Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε μια αύξηση που φέρνει την βενζίνη στο 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ.

Μάλιστα, εκεί όπου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, είναι στα νησιά, 95άρα βενζίνη να κοστίζει πλέον ανά λίτρο πάνω από 2 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται πλέον στο 1,168 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και βλέπουν κάθε μέρα τις τιμές στα καύσιμα να αυξάνονται ειδικά σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στις δουλείες τους και χρησιμοποιούν Ι.Χ.

Την ίδια χρονική περίοδο έχουμε σταδιακές αυξήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα και αγαθά οι οποίες αναμένεται να φτάσουν περίπου το 40% μπορεί και παραπάνω.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αντί να κάνει κάτι ουσιαστικό, διαχειρίζεται μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι την όλη κατάσταση με τους πολίτες κάθε μέρα να βλέπουν στις τσέπες τους ακόμη και λιγότερα χρήματα που συνεπάγεται σε μείωση της αγοραστικής τους δυνατότητας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Σε απόγνωση οι πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.