ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοχή – σοκ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε αντιπαράθεση με Σπίρτζη: «Δεν παρακολουθούσαν εσάς, εμένα παρακολουθούσαν»

Παρά το ότι η κυβέρνηση παρουσίαζε τις λίστες των υποκλοπών ως «συκοφαντίες», ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως τον παρακολουθούσαν!
Παραδοχή – σοκ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε αντιπαράθεση με Σπίρτζη: «Δεν παρακολουθούσαν εσάς, εμένα παρακολουθούσαν»

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενώ οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, ολοένα και κυριαρχεί ο εκνευρισμός, η απουσία ειρμού και οι κυβιστήσεις σε τηλεοπτικές παρουσίες των κυβερνητικών στελεχών.

Βέβαια ο… πρωταθλητής των πολιτικών κυβιστήσεων δεν είναι άλλος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα έδωσε ακόμα ένα σόου άναρχων και ασυνάρτητων τοποθετήσεων, σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών. Με φανερή έλλειψη ψυχραιμίας και κορώνες πολλών ντεσιμπέλ, ο υπουργός Ανάπτυξης μέσα από μια λεκτική αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, ούτε λίγο – ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση!

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, δημιουργήθηκε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Χρήστου Σπίρτζη, με τον πρώτο να κατηγορεί ευθέως την αντιπολίτευση πως «κάνει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα της χώρας » και «είναι ο πράκτορας του Ερντογάν στην Ελλάδα».

Ακολούθησε η πρώτη κυβίστηση του κ. Γεωργιάδη ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα λέγοντας ότι δεν είπε πως η αντιπολίτευση είναι πράκτορας του Ερντογάν (ενώ είχε πει ακριβώς αυτό), άλλα ότι «παίζει τον ρόλο του πράκτορα».

Αμέσως μετά, ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:

Χρήστος Σπίρτζης: «Λέει ο κύριος Γεωργιάδης ο οποίος είναι ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας ότι αξιωματική αντιπολίτευση είναι πράκτορες του Ερντογάν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι: «παίζετε τον ρόλο και δεν ντρέπεστε».

Και προσθέτει ο Χρήστος Σπίρτζης «και γι’ αυτό τον λόγο μας παρακολουθήσατε».

Και τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την ομολογία – «βόμβα»: «εσάς παρακολουθούσανε εμένα παρακολουθούσανε».

Mε τον κ. Σπίρτζη να αποκρίνεται: «Σας παρακολουθούσανε λοιπόν, μπράβο κύριε Γεωργιάδη πείτε το, πείτε το».

Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να μαζέψει τα… αμάζευτα, προσθέτοντας πως τον παρακολουθούσαν «σύμφωνα με την λίστα Βαξεβάνη».

Ουσιαστικά λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι η λίστα Βαξεβάνη έχει όντως αντίκρισμα στην πραγματικότητα, αφού χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το ότι τον παρακολουθούσαν, επιχειρώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «θύμα». Κι όμως, πριν από λίγες μόνο μέρες η επίσημη «γραμμή» Μαξίμου, ήταν πως οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου με τις δημοσιοποιημένες λίστες παρακολουθήσεων ήταν «συκοφαντίες» και «ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί» που δημιουργούν κλίμα πολιτικής «τοξικότητας».

Προκειμένου η κυβέρνηση να ξεφύγει από το επικοινωνιακό «στρίμωγμα» που έχει δημιουργηθεί από το συνεχές σφυροκόπημα των αποκαλύψεων, πότε παρουσιάζει τις λίστες παρακολουθήσεων ως «αβάσιμες», πότε επιχειρεί να θυματοποιήσει τη ΝΔ ως θύμα των υποκλοπών (άρα… ξαφνικά οι αποκαλύψεις γίνονται βάσιμες) και πότε παίζει το «χαρτί» του «μπαμπούλα» Ερντογάν που επωφελείται από την πολιτική αστάθεια. Οπωσδήποτε ασυνάρτητες και ανακόλουθες θέσεις που φανερώνουν κλίμα πανικού.

Το ερώτημα είναι, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί πως τον παρακολουθούσαν (ή έστω ενδέχεται να τον παρακολουθούσαν) τότε για ποιο λόγο δεν έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα τόσες μέρες; Γιατί δεν έχει κινήσει γη και ουρανό για να σταματήσει αυτές τις παράνομες ενέργειες που απειλούν άμεσα την δημοκρατία άλλα και την εθνική ασφάλεια της χώρας;

Απλά αποδέχεται μοιρολατρικά πως ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης μιας χώρας παρακολουθείται από κακόβουλο λογισμικό και… πάμε παρακάτω; Είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τέτοιο σκεπτικό;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραδοχή – σοκ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε αντιπαράθεση με Σπίρτζη: «Δεν παρακολουθούσαν εσάς, εμένα παρακολουθούσαν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.